ELLEGALLAEN 2019: ELLEMODELLENS CATWALKLOOK – STEG FOR STEG

For andre år på rad stylet Lyko modellene på den svenske Ellegallaens visninger, og det kreves MYE mer jobb enn du tror for å få til et slikt fantastisk, ustylet stylet hår som modellen Julia rocket på catwalken. Stjernefrisøren Sarah Ekberg loser oss nå gjennom steg for steg, gjennom produkter og styling, til det ultimate og supertrendy catwalkhåret!

29 jan, 2019

- Da vi fikk vite at vi skulle få style Ellegallaen igjen ble vi kjempeglade. Det kreves mye øvelse og planlegging før visningene, men da det var andre året vi gjorde dette var teamet mer sammensveiset og det var mye gøyere! Lyko har så utrolig fantastiske og hyggelige frisører, så det var en fryd å jobbe til tross for at det var stressende og vi gjorde flere visninger, sier Sarah Ekberg, stylist og creative & educational lead på Lyko.Det er kanskje ikke så lett som en skulle tro å bare surre sammen en look som skal være fin på catwalken. Før fredagens liveshow fikk stylistene vite hvordan designeren ville ha frisyrene stylet - på onsdagskvelden. Deretter brukte de hele torsdagen på å forberede, lære opp og peppe stylistteamet på 20 fra Lyko og planlegge morgendagens visning som starter allerede tidlig på morgenen.

- Så er det jo sånn at på selve visningsdagen kommer jo ikke modellene samtidig, så det gjaldt å hele tiden være på tå hev og kommunisere med teamet. En modell kunne være inne i fem minutter og så være tvunget til å springe i sminken eller til gjennomgang på catwalken. Og da gjelder det at alle vet hva som skal gjøres, sier Sarah.

En kan tenke at det tar mye tid å skape en look som bare skal vises på en catwalk i noen minutter, men det er utrolig mye tanker og engasjement bak hver frisyre.

- Forskjellen mellom et visningshår og en “vanlig” styling er jo først og fremst at visningshåret ikke trenger å holde så lenge. Krøller jeg håret på en modell trenger de bare å holde for visninger, krøller jeg håret på en brud til et bryllup skal det jo holde, ja helst i flere dager, sier Sarah.

- Catwalkhår er jo ofte litt mer “edgy”, du kan også øse på med produkter og ikke være urolig for følelsen i håret - det skal liksom bare se bra ut. Et catwalkhår skal være fint fra alle vinkler, se bra ut under de sterke lampene og viktigst av alt passe til og løfte frem klærne. En vanlig styling skal passe kunden!STEG FOR STEG

 

På modellen Julia skapte Sarah en frisyre hun har valgt å kalle “Teksturert bob med midtskill og 90-talls vibe”. En PERFEKT frisyre til de klærne Jula viste som også var inspirert av 90-tallet.

- Da Julia kom til meg hadde hun nyvasket hår uten produkter i. For å få litt mer hold i håret preppet jeg det med Kevin Murphys Anti Gravity-spray. Det er som en primer som både hjelper andre produkter med å fungere bedre og gir litt hold så håret blir lettere å forme og ikke “glir” så mye som helt naturlig hår kan gjøre.


Sarah startet med å dele Julias hår i en skarp, rett midtskill og fønet deretter håret skikkelig tight etter hodet så alle småhår forsvant og la seg ned. Og festet håret bak ørene.


- Deretter delte jeg opp håret i partier og snurret og tvinnet seksjon for seksjon og festet den mot hodet med clips. På “kronen” (altså høyest på hodet) tvinnet jeg bare tuppene på seksjonene for at håret skulle holde seg flatt øverst. Det blir en mye mer “sleek” look på den måten, sier Sarah.


For at kringlene skal tørke raskere føner Sarah på dem, men er nøye med å bruke en diffuser på føneren for å spre varmen og ikke “rufse opp overflaten” på hårstråene, men heller holde dem glossy og fine.- Da håret var tørt børstet jeg forsiktig i det med en bredtannet kam for å beholde formen og den naturlige looken jeg hadde skapt.

Papirbiten bak øret sitter der for å beskytte håret mot merker fra clipsene som holder håret fiksert på plass. Dette er for at det ikke skal falle frem i modellens ansikt om hun spiser eller skifter klær. Selvfølgelig er ikke papirbitene med på catwalken.

- For å skikkelig stramme til visse tupper - for å gi et mer variert uttrykk - brukte jeg GHDs styler Platinum +. Variasjonen med bøyde og rette tupper skaper en herlig tekstur på håret, sier Sarah.- Jeg avsluttet med Kevin Murphys Session Spray for å holde hele looken på plass. Jeg liker at denne prosedyren tok ca. 30 min å skape, sier Sarah.Fint, ikke sant?

Av: skönhetsredaktör krizz norman29 jan, 2019

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019