Alt om Curly Girl

Har du hørt om ”Curly Girl”? Ikke? Curly Girl-metoden har sirkulert seg varm på sosiale medier verden over. Er det samme greie som balsammetoden eller No Poo, hvordan skiller den seg ut og HVORDAN kan krøllene komme tilbake til rett hår? Nå tenker Lyko Magazine å ta et skikkelig dypdykk i emnet og forklare akkurat hva slags fenomen dette er!

04 jun, 2019
14 liker

Lorraine Massey er en kvinne som lavmælt har revolusjonert hårindustrien på mange måter. Allerede i 2011 skrev hun boken ”Curly Girl” om HVORDAN du får vakre, naturlige krøller på best mulig måte. Hun har også laget spesialprodukter for krøllete hår og nå har hun omfavnet sin gråhårighet og skrevet en bok om hvordan du best tar vare på ditt grå (og krøllete) hår.

Lorraines konsept kalles ”Curly Girl” og er et begrep som nå har sirkulert rundt om i verden og også begynt å lande i Norden. MEN! Det er ikke et helt nytt system for å beholde og trylle frem krøller. Det vi i Norden kaller “balsammetoden” er ekstremt snarlikt Curly Girl-kulten, det samme gjelder No-Poo.Så hva ER da Curly Girl?
Jo, har du naturlige krøller eller naturlig fall i håret så er det OFTEST tørrere og litt mer frizzy med en tendens til å lettere få splittede tupper. En av grunnene til at krøllete hår kan bli tørt er at vanlig (ofte litt billigere) sjampo inneholder sulfater og tensider som rengjøringssystem. Det er disse ingrediensene som løser opp smuss og fett - og dermed også fukten i håret. Har du krøllete hår er det ofte ekstra sensitivt for uttørking.

Balsammetoden/Curly Girl går ut på at du slutter å bruke produkter med uttørkende sulfater/tensider, silikoner og varmestyling og bare satser på å gi håret FUKT og kjærlighet. Ved å slutte å tørke ut krøllene og bare tilføre fukt er teorien at krøllene skal få tilbake sin naturlige struktur og spenst. Dette gjelder også deg som kanskje har hatt krøller tidligere som har forsvunnet - de KAN nemlig komme tilbake med Curly Girl-metoden!

Dette gjelder også deg som kanskje tidligere har hatt krøller som har forsvunnet - de KAN nemlig komme tilbake med Curly Girl-metoden!

 

Derimot er det ingen bestemte “regler” for hvordan du skal gjøre dette. Du må liksom finne din egen variant og hva som passer for deg, ditt hår, hodebunn og dine krøller.

Det er ikke noe problem å bruke stylingprodukter, curl boosters, mousse, spray eller gelé for å style og definere krøllene. Det er rengjøringen og varmen som skal unngås. Bruker du derimot produkter med silikoner i kan det få motsatt effekt da silikoner legger seg som en “sovepose” rundt hårstrået for å gi glans og mykhet og de løses bare opp ved hjelp av sulfater som da selvfølgelig bare finnes i sjampo.


Når du først er i gang med Curly Girl-metoden er den veldig enkel å følge, men du må begynne på rett måte! Før du starter må du:


1. Vaske håret en siste gang med sjampo, gjerne en dyptrengjørende sjampo som fjerner alle silikoner og produktrester i håret.


2. NESTE gang du vasker håret skal du bruke en slags “overgangssjampo” som ikke inneholder sulfater, men som likevel vasker rent. Dette steget kalles også Co-washing. Disse sjampoene bruker ikke å skumme så mye.


3. Sammen med Co-washing-sjampoen skal du nå bruke en godkjent Curly Girl-balsam (se utvalgte produkter nedenfor) og når balsamen virker i håret grer du ut krøllene med en godkjent hårbørste (gi deg selv en hodebunnsmassasje også). I denne metoden får du ALDRI gre krøllene i tørr tilstand, bare når de er våte.


4. Fra og med nå kan du velge å bare vaske håret med balsam ELLER bruke Co-washing sjampo når du føler for det - her får du prøve deg frem og se hva dine krøller liker. Du vil merke at du ikke trenger å vaske håret like ofte. Men alltid: bruk balsam, la den virke, gre håret med godkjent børste og skyll! Du kan selvfølgelig bruke hårkur I TILLEGG før du bruker balsam.


5. Når du deretter tørker håret skal du IKKE gni med håndkleet, men i stedet forsiktig klemme ut fukten. Bruk gjerne et mikrofiberhåndkle eller en bambusturban som suger opp vann uten å skade det sensitive våte håret.


6. Vil du bruke stylingprodukter eller leave-in balsam gjør du det med fordel i håndkletørket hår - og her er supertipset: Bøy deg fremover og KLEM frem krøllene i håret. Gjerne med en gelé. La gjerne håret lufttørke og unngå varme så mye du kan. Vil du ha håret enda mer krøllete kan du snurre det opp i hårnåler til det har tørket.


7. Bruk bare store, myke gummistrikk, invisibobbles, hårbøyle eller lignende om du vil sette opp håret. Unngå små, smale strikk som drar ut krøllene.
Du kan selvfølgelig bruke Curly Girl-metoden på rett hår også. Dette er spesielt bra om du har tørt hår. Husk at det kan ta litt tid før håret har fått tilbake fukten da det ikke kan støtte seg til silikoner for glans lenger.


Og her er “godkjente” Curly Girl-produkter du kan velge friskt blant!

Av: skönhetsredaktör krizz norman

 

04 jun, 2019

Gi din mening om artikkelen

14 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

elefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter