Alt om N-Beauty

Lyko Magazine har tidligere skrevet om fenomenene K-Beauty og J-Beauty, men nå kommer N-Beauty med stormskritt! Hva er det da? New Beauty? Nøye Beauty? Nei nei nei, N-Beauty står selvfølgelig for NORDIC BEAUTY! Lyko Magazine har funnet ut alt du trenger å vite om de nordiske skjønnhetsrutinene og produktene.

23 apr, 2019

Det er jo oftest slik at når det skjer en reaksjon på noe så kommer det raskt en motreaksjon som ofte er stikk motsatt. Fra K-Beautys mange skjønnhetstrinn og J-Beautys ekstremt kompliserte innhold blir motreaksjonen at vi vil ha FÆRRE trinn i skjønnhetsrutinene med produkter som har et ENKELT og rent innhold.
Resultatet er selvfølgelig N-Beauty!


For en som bor her i Norden virker kanskje ikke multer, tyttebær og bjørkesevje så hot, men i resten av verden er det det absolutt hotteste akkurat nå. Inspirasjonen fra de nordiske viddene og de vekster som tåler klimaet her oppe er ekstremt eksotisk - og smarte bedrifter har selvfølgelig merket seg dette og benytter seg av det naturen har å tilby, som bær, rent kildevann og mose.

Produktene i sjangeren N-Beauty kjennetegnes av en kort ingrediensliste, naturlige produkter fra den nordiske floraen med effektive resultater, beskyttelse og fukt.

Det finnes selvfølgelig også nordiske bedrifter som IKKE benytter seg av disse ingrediensene og det finnes også selskaper lokaliserte i øvrige deler av verden som BRUKER disse ingrediensene. Et eksempel er det koreanske selskapet E Nature som ligger i forkant når det gjelder hudpleieteknologi, og hvor Birch Juice Hydro-kolleksjonen er en bestselger under varemerket. Birch betyr bjørk, så Birch Juice oversettes enkelt til Bjørkesevje. Dette må jo da kunne telle som “N-Beauty”.

Men for å gjøre det litt gøy kan vi vel bare prate om nordiske selskaper som driver med NORDISK skjønnhet! En blinkende stjerne på denne himmelen er jo såklart finske Lumene.

Lumene ble grunnlagt i 1970 og er i dag markedsledende innen kosmetikk i Finland. Lumene sier de produserer produkter for den nordiske kvinnen og holder fast ved sin opprinnelse og spesielt de nordiske ingrediensene. Lumene er forresten navnet på en innsjø i nærheten av grunnleggerens sommerhytte og uttales Looomeneeee. Ingrediensene kommer ofte fra de eksepsjonelt reparerende og pleiende egenskapene hos en rekke nordiske naturressurser, for eksempel multer som er naturlig rike på C-vitamin og antioksidanter takket være den unike lyssyklusen i nord, tyttebær som inneholder quercetin, som er en effektiv antioksidant som beskytter huden og gjør den fastere samt bidrar til å minske forekomsten av fine linjer og rynker, og tindved som er en av Finlands eldste naturlige vekster og dens bær er blant de mest næringsrike i verden. I århundrer har man kjent til de fordelaktige effektene i kost og hudpleie. Dette superbæret inneholder alle essensielle omega fettsyrer og over 190 mineral- og sporstoffer.


Björk
er et svensk varemerke som ble grunnlagt i Bohuslän med et ønske om å gjøre profesjonell hårpleie mer miljøvennlig. Björk bruker bjørkeekstrakt for å berolige hodebunnen, alger for å styrke hårstråene og solsikkeolje for å beskytte nyfarget hår mot fargetap og UV-stråler. Björk produseres i Sverige og jobber sammen med Naturskyddsföreningen og Vi-skogen som planter et tre for hver tiende solgte produkt.IDUN Minerals
er et svensk sminke-, hår- og hudpleiemerke basert på rensende mineraler. Produktene er utviklede i nært samarbeid med forskere og hudeksperter og inneholder ingredienser som beskytter og pleier huden. De fleste produktene har også navn fra nordiske gudinner eller nordisk fauna, for eksempel heter den flytende foundationen Norrsken, en concealer heter Idegran, en mascara heter Eir (legekunstens gudinne), rougen Åkerbär og quadsen med øyenskygge som heter Lejongap.


Lykos egne produkter.
En stor del av Lykos fantastiske produkter er produserte i Sverige, nesten all hårpleie og ALL HUDPLEIE (JA! Lyko har hudpleieprodukter!) og er også helt veganske. Alle hårproduktene inneholder Lyko Care Complex som består av plantekeratin hvis bestanddeler er hydrolysert mais, hvete og reddik som sammen er fuktighetsgivende og oppbyggende. Lykos deodoranter inneholder blant annet svarthyllblomst og arktisk bomull som hovedingredienser! Arktisk bomull, som vokser på tundraen, er veldig beroligende på huden samtidig som den er motstandsdyktig mot temperaturvekslinger.


Scents from Norra Norrland
passer kanskje ikke rent innholdsmessig HELT inn i N-Beautykategorien, men DEFINITIVT i opplevelsen. Det lille parfymeriets filosofi er at det er mulig å skape luksuriøse parfymer med utgangspunkt fra nord i Sverige. Selskapet startet i 2015 med en første parfyme som fikk navnet Scent of Aurora. Aurora kommer fra det latinske navnet for nordlys; aurora borealis. En duft av nordlys. I bunnen av flasken ligger åkerbær som illustreres med mørkerøde perler. Siden den gang har selskapet lansert ytterligere en parfyme som er inspirert av den lille byen Älvsbyn som kalles for “Norrlands perle”. Det blir jo ikke mer N-Beauty enn det!

Av: skönhetsredaktör krizz norman

 

23 apr, 2019

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019