Flankers, Dupes og Baking - hva betyr skjønnhetsordene?

Det er ikke mye som er gøyere enn skjønnhet. Det er en av verdens raskest voksende bransjer og med det kommer jo selvfølgelig også ny “lingo” - altså nye ord. Her vil Lyko Magazine forklare noen av de spesielle ordene som flankers, dupes, hauls og cooking! Bare fortsett lesingen!

10 sep, 2019
7 liker

Flankers
Når en parfymeduft lanseres og blir en suksess - så lanseres senere SAMME baseduft, men med en twist. For eksempel ble den klassiske og ikoniske parfymen Boss Bottled lansert så tidlig som i 1998 og nå i 2019 kommer det en SUVEREN “flanker” som heter Boss Bottled Infinite (sååå god!).  Du kan si at basenotene i duften er samme som i originalen, men det er ofte lagt til en ny dimensjon til den klassiske duften. Vi har også for eksempel Victor & Rolfs fantastiske Flowerbomb som i fjor kom ut med den svarte Flowerbomb Midnight og den episke Yves Saint Laurent Opium fikk en flanker med Black Opium Pure Illusion. En flanker kan være en skikkelig gøy måte å fornye duftgarderoben på UTEN å tre for langt utenfor komfortsonen!


Dupes
“-Men hvor mange blå neglelakker kan en kvinne ha behov for?” er en setning som uttales OFTE her hjemme. Bare fargen endres i spørsmålet. Svaret er jo selvfølgelig “-Så lenge det ikke er “dupes” kan antallet være uendelig!” En dupe er altså en dublett/kopi. En dupe trenger ikke bare handle om neglelakk men kan også gjelde paletter, leppestift, mascara osv. Ofte oppstår dupes relativt samtidig da trenden svinger i visse retninger. Make Up Stores Cover All Mix fås for eksempel i en dupe hos merket Ofra som heter Tri Pot, The Balms Nude Dude kan du finne hos Maybellines The Nudes og for eksempel den lekre neglelakken Spike With Style har en dupe hos Depends Catch Your Eye. Urban Decays Naked-palett fås som dupes så og si overalt.


Quads
Quads er noe så enkelt som en benevnelse på fire skygger i samme palett. Singel, duo, trio, quads eller palett. Fås selvfølgelig som øyenskygger men også som lipgloss og rouge.


Boosters
En Booster er et relativt nytt skjønnhetsord som egentlig ble oppfunnet for å kaste nytt lys på ordet “serum”. En booster er noe som “setter fart” og virker “kraftfullt” på den vanlige hudpleierutinen - akkurat som et serum. En booster brukes som oftest på huden før din vanlige hudpleie, men kan i enkelte tilfeller blandes i hudkremen, som f. eks. en glow booster eller en selvbruningsbooster. Men generelt er det akkurat som et serum.


Baking/Cooking
Vi har vel alle hørt om contouring, altså når du får frem ansiktskonturer ved hjelp av skygger og lys. Men hva i huleste er da baking? Baking, eller cooking, er en måte å “bake fast” concealeren på ved å påføre en overdose med pudder over. Concealeren trekker da til seg pudderet og sitter bedre. Du legger først concealer og “blender” den (altså stryker den jevnt utover huden), deretter tar du pudderet og pøser på. La det “bake” i 5-10 minutter før du stryker bort overflødig pudder med en myk sminkekost. Fordelen er at concealeren holder bedre og ikke legger seg i fine linjer, men det kan også føles tørt og det tar jo litt tid.


Haul
I skjønnhetsverdenen snakkes det ofte om en “haul-video”. Det betyr enkelt og greit at en person viser opp det de har kjøpt (eller fått) og prater om det. Haul er på engelsk et substantiv med mange betydninger. Ordet kan blant annet bety “fangst”, “bytte”, “strekning”, “dra” og “taue”. Vi finner selvfølgelig en HEL DRØSS av ulike hauls på internett; for klær, mat (også kalt mukbang) og trening, men det vanligste er nok skjønnhetshauls.

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
10 sep, 2019

Gi din mening om artikkelen

7 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16 

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter