Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.

LYNKURS I VEGANSK SKJØNNHET

Vegansk mat vet vi jo sånn cirka hva er, men vegansk hudpleie og vegansk sminke? Det er vel sjelden kjøtt i rougen eller egg i sjampoen, men det er faktisk ANDRE deler av dyr som brukes i skjønnhetsprodukter og som en enkelt kan velge bort uten å rokke på kvaliteten. På Lyko har vi et stort sortiment med veganske hud-, hår- og sminkeprodukter og du som konsument kan raskt og enkelt lære deg HVORDAN du kjenner igjen et vegansk produkt - med bare et raskt blikk! Les mer!

31 okt, 2018

På Lyko.no feirer vi Vegan Day med ekstra fine priser og rabatter på veganske produkter. Men hva ER Vegan Day og hvordan vet jeg at et produkt er vegansk?

Verdens vegandag, World Vegan Day ble startet 1 november 1994 av Louise Walls, ordfører i Vegan Society UK, for å løfte frem den veganske livsstilen og minne om etableringen av verdens første veganforening Vegan Society UK som ble dannet i november 1944 av Donald Watson. Watson var også den som skapte begrepet vegan.
- Info fra Wikipedia

På Lyko.no finner du en søkefunksjon hvor du enkelt finner alle veganske produkter vi selger. Men hva.. er det kjøttsaus i alle andre produkter da eller?

- Det har egentlig aldri blitt brukt så mye animalske ingredienser i skjønnhetsprodukter. At det nå er flere veganske skjønnhetsprodukter handler mer om at selskaper velger å løfte frem dette i sin markedsføring. Mange produkter som ikke er veganske inneholder for eksempel bivoks, silkeprotein eller ullfett som alle har en animalsk tilknytning. Ullfett trenger man ikke å slakte dyrene for, men alle disse produktene får likevel et animalsk merke. Men som valg av alle produkter skal de føles bra for kunden å bruke og vil man ha et vegansk produkt er det jo det som er viktigst, sier kjemiprofessor Pär Svahnberg.

 

I dag har forpakningene merker hvor du enkelt kan se om produktet er økologisk, naturlig, organisk, vegansk, svanemerket, økosertifisert, soil-foundation-sertifisert osv. osv. osv. Det som er vanskelig med alle disse stemplene er at det oftest er ULIKE stempler som gjelder i ulike land, ulike sertifiseringer står for helt ulike ting, en del har ikke uavhengige organisasjoner bak seg men har en profitthensikt og en del er rett og slett bare oppspinn. Det som sjelden synes nå er ihvertfall teksten om at produktene IKKE er testet på dyr.

- EU innførte et forbud mot salg av dyretestet kosmetikk i 2004, og en får ikke markedsføre at en oppfyller lovkrav, sier Pär Svahnberg.

 

Hva er forskjellen mellom cruelty-free og vegansk? 

Cruelty-free

  • Varemerket tester ikke ingredienser eller ferdig produkt på dyr

Vegansk

  • Varemerket tester ikke ingredienser eller ferdig produkt på dyr
  • Produktene inneholder ingen ingredienser med animalsk tilknytning

 

For å bekrefte innholdet i skjønnhetsprodukter finnes det flere ulike sertifiseringer. Lykos vanligste varemerkemarkeringer er:

LEAPING BUNNY

Ser du denne sertifiseringen på et produkt er det garantert at varemerket ikke har testet kosmetikk, hygiene- eller rengjøringsprodukter på dyr. Leaping Bunny er startet i fellesskap mellom dyrebeskyttelses- og dyrerettsorganisasjoner i Europa og Nord-Amerika.

 

 

  PETA

Verdens største dyrerettsorganisasjon gir sertifisering til produkter som kan forsikre om at innholdet er vegansk og at de ikke er testet på dyr. Symbolet heter The beauty bunny og ser ut som denne logoen. Selskaper får kun bruke dette symbolet om de er godkjente av Peta.

 

 


THE VEGAN SOCIETY 

The Vegan Society er den største og eldste vegan-organisasjonen i verden. De skapte ordet Vegan i 1944 og sikrer at alle produkter og ingredienser er 100% veganske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100% VEGANSKT
Den første svenske veganmarkeringen, utviklet av Djurens Rätt. Den er enkel og tydelig for konsumenter som ikke vil konsumere produkter med animalske ingredienser. Den er til for alle som produserer eller importerer vegansk mat eller produkter. Se på deres hjemmeside hvilke som hører til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Lyko har våre varemerker gitt oss klar beskjed om hvilke produkter som er 100% veganske. For at du enkelt skal finne dem har vi skapt en hel side som er dedikert til veganske skjønnhetsprodukter. Du finner siden her og her kommer et utvalg herlige, snille produkter vi liker!

 

  

av: krizz norman
31 okt, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019