Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.

EMMA WIKLUND FORTELLER ALT OM HUDPLEIE OG OM SIN VEGRING MOT Å BLI EN «GAMMEL KJERRING»

Emma Wiklund (tidligere Sjöberg) er verdensmodellen turned into økonomistudent turned into hudpleie-entreprenør. OG nå også 50-åring! For Lyko Magazine forteller hun om hvordan det er å utvikle produkter, at alderen kanskje bare er et tall men at huden likevel påvirkes og at Emma S. -produktene absolutt ikke er testet på dyr… bare på barn!

23 okt, 2018Emma Wiklund er akkurat nå på turné gjennom Norden for å treffe selgere og fortelle om sin nye hudpleieserie Ultimate. Jeg ringer henne når hun sitter utenfor en kafé midt på en myldrende gate i Århus, Danmark. Det er ikke rart at Emma selv vil følge sine produkter.

 

- Jeg synes det er så fantastisk å treffe alle som jobber med Emma S. Selvfølgelig har jeg kjempeflinke folk for opplæring også men når jeg har mulighet til å få gjøre det selv, så er det helt fantastisk! Jeg får møte de som jobber med mine produkter, jeg får feedback på hvordan produktene fungerer og hvordan alt går og hvordan det ser ut. Det er sånn jeg kan plukke opp slikt og det er fantastisk å få oppleve det!

 

 

 


Det er mange som husker Emmas utrolige reklamekampanjer og hvordan hun gjorde hjemlandet stolt som Sveriges modelleksport på 90-tallet. I dag har Emma skiftet beite og blitt en ekspert på områder som hun ikke visste eksisterte engang for noen tiår siden.

Jeg kommer alltid til å være “hun der tidligere fotomodellen” og det er greit. Jeg er kjempestolt av karrieren min. Men mange vet kanskje ikke at jeg både har et hudpleiemerke OG at jeg har startet det OG at jeg driver det. Jeg er en hudpleie-entreprenør! Det hadde jeg jo ingen anelse om at jeg skulle bli da jeg ble en pensjonert modell ved 30-års alder.

Hudpleiemerket Emma S. ble til først da Emma studerte bedriftsøkonomi på IHM samtidig som hun satt i Lindexs styre. I styret satt også Nora Larssen og hun og Emma fant hverandre ganske raskt. Nora syntes at Emma skulle bruke sitt varemerke til noe og Emma hadde allerede da hatt tanker om å få skape sin egen hudpleie. Så da satt de sammen en plan.


- Jeg og Nora kompletterer hverandre så bra. Hun er en skikkelig businesstrateg! Vi gjorde også hjemmeleksene våre. Vi utførte skikkelige markedsanalyser og kom frem til at det i Sverige ikke er så mange personlige varemerker. Vi har Kerstin Florian og Yvonne Ryding og ikke mye mer. Og jeg hadde en NØYAKTIG visjon på hvordan jeg ville at min hudpleie skulle være… og det er jo bra da jeg satt inn alle pensjonspengene i selskapet, haha, sier Emma. - Det er jo alltid noen som skal satse hus og hjem og denne gangen var det meg!

Alt dette tok omtrent to år. Det tar tid å finne rett produsent. Bare å lande på at CCS skulle få lage produktene tok et års research på ulike fabrikker utenlands og i Sverige. CCS (CCS Healthcare er en av Nordens største produsenter av hudpleie og hygieneprodukter, red. anm.) har jobbet mye med medisinsk hudpleie og det følte Emma seg utrolig trygg med.

- Jeg kjøpte alltid mine produkter på franske apoteker da jeg var modell. Da fikk en hjelp av en hudlege med å finne trygge, gode og effektive produkter men ikke så utfordrende designmessig. Alle modellene brukte disse produktene og for meg er det fortsatt slik at den daglige hudpleierutinen skal være trygg og god og noe du kan ha råd til! For det er noe du skal føle at du kan bruke hele tiden. I dag koster en del hudpleie så utrolig mye og etter min erfaring trenger det ikke å være svindyrt for gode produkter. Da er det bedre å kjøpe god hudpleie og legge resten av pengene på et treningsstudio, bra mat og en ansiktsbehandling her og der, sier Emma.

Emma visste umiddelbart hvilke tolv produkter hun ville starte med å utvikle. Et av dem var den populære enzympeelingen som Emma forteller hadde reddet hennes hud under modellårene. Til tross for at Nora ikke engang visste hva en enzympeeling var, var hun villig til å kjøre på Emmas visjon og i dag er den et av de bestselgende produktene. Det som er UTROLIG ENESTÅENDE for Emma S.-produktene er at alle har UNIKE oppskrifter. Produktene er altså utviklede fra scratch med helt produktunike formuleringsoppskrifter. Det betyr at ingenting er kopiert eller ferdigkjøpt fra noen andre produkter da Emma S. eier sine oppskrifter.


Jeg ville ikke copy+paste noe og “bare sette navnet mitt på”, jeg ville ha egne, unike produkter. Vi ser veldig mye på innhold, vi er på råvaremesser, hva slags stoffer kommer innen fukt, hvilke spennende ingredienser gjelder innen Anti-Age. det skjer så mye på hudpleiemarkedet! Det er veldig gøy å utvikle egne produkter, det er nesten det beste jeg vet, sier Emma.

 

Emma mener at det er STOR forskjell på en “vanlig fuktighetskrem” og en “vanlig fuktighetskrem”. For Emma er det viktig at forpakningen holder, innholdet skal være bra og alt skal bare fungere. Når Emma legger en bestilling på hva slags produkt hun vil ha begynner den store testingen.

- Da får vi noen prøver på ulike formuleringer som jeg og Nora tester. Vi tester på oss selv og på mine barn, haha, ler Emma. - For en morsom claim: Emma S. er ikke testet på dyr - den er testet på barn!


Emma S. er ikke testet på dyr - den er testet på barn!

Emma har nettopp fylt 50 år og feiret det med en heidundranes fest, noe hun anbefaler ALLE å gjøre. Hun feirer også med å slippe en hudpleieserie som heter Ultimate. Å fylle 50 ble kanskje tidligere betegnet som “skikkelig middelalder” og Emma forteller at hun husker så godt da hennes mamma og pappa fylte 50 og hvor gamle hun syns de var. NÅ setter Emma så utrolig pris på alderen sin.

 

Man vet hva man vil. Man vet hva man IKKE vil. Jeg er selektiv og kan takke ja og nei på en helt annen måte. Jeg har fått en sånn ro nå og føler meg ikke gammel i det hele tatt, sier Emma. Det er ikke som om jeg kler meg på en annen måte, du trenger ikke havne i et “kjerring-stadie” bare fordi du har fylt 50, haha! En risiko er jo når man kommer opp i alder at man bare gir opp, jeg er kanskje ikke like modig til å hoppe på nye ting som jeg var før. Som da jeg var 23 år gammel og takket ja til å ha et eget talkshow, eller som da jeg gikk med på å spille inn Taxi-filmene… på FRANSK! Nå som jeg er litt eldre har jeg kanskje innsett at jeg ikke kan bli pilot lenger, men jeg har alltid hatt en innstilling om at jeg kan lære meg nye ting. Jeg kan alltid utfordre meg selv. Jeg har jo for eksempel lært meg alt om lagerhold, logistikk, EAN-koder, fraktsystem, batchnummer og alt slikt. Nå kan jeg det skikkelig, skikkelig godt. Du skal ville lære deg nye ting og aldri slutte å være nysgjerrig! Du blir kanskje ikke best på alt men du har jo lært deg en hel del!Innen hudpleie derimot, der gjelder litt andre regler.

- Du merker at det skjer ganske mye med kroppen og huden når du kommer opp rundt 50 år, sier Emma. Huden henter seg kanskje ikke inn igjen like raskt som før, den er tynnere og mer sensitiv, den trenger kanskje mer hjelp og dyptgående fukt. Rynker plager meg ikke men jeg vil ha tykk og sunn, pigg og fresh hud rik på fuktighet. Selv om du har et “levende ansikt” med herlige rynker, sier Emma.


Studier viser at den naturlige Hyaluronsyren i huden begynner å synke rundt 30-årsalderen, men faller drastisk ved 50. Elastinet og kollagenet minsker også ved 50-årsalderen. Men den gode nyheten er at det er mulig å motvirke dette med de riktige ingrediensene.


- Så da begynte vi å lete etter disse bio-aktive ingrediensene som hjelper elastinet og kollagenet og gir dyptgående fukt. Og så har vi kombinert de ingrediensene med brune alger og en urt som heter Getania som er en ayurvedisk urt. Den har faktisk vunnet pris som “årets ingrediens” på en innholdsgalla, haha. Den skal være kjempebra for å motvirke de vertikale linjene og påskynde cellefornyelsen. Vi jobber også mye med peptider mot pigment og selvfølgelig vitamin A.

Produktene i Ultimate har også gjennomgått uavhengige studier, som betyr at de har blitt sendt til et laboratorium for grundig testing. Akkurat Ultimate ble sendt til Tyskland. Emma og Nora ventet i spenning på resultatet av undersøkelsen.

- Vi fikk tilbakemelding om at våre produkter signifikant påskyndet hudens cellefornyelse og fuktighet! Det var en sånn lettelse for det er kjempedyrt å utføre disse testene og er du uheldig kan testene vise at det ikke skjer noe spesielt med huden. Men nå fikk vi se at Ultimate har en bevist effekt på huden og det er vi så glade for! Derav den litt dyrere prisen da vi har mye dyrere ingredienser i.Emmas tips:

 

En fin kombinasjon for hjemmekur er å først ta enzympeelingen og deretter nattmasken (Treatment Overnight Repair Mask) som en kveldsrutine! Dette gjør jeg hver søndag! Enzympeelingen og nattmasken er skikkelig gode venner hvor den ene fjerner gamle hudceller og den andre reparerer og fukter.

Oljeserumet (sensitive oil serum), som er helt parfymefritt, bruker jeg å kombinere med min dag- eller nattkrem for litt ekstra fuktighet. Spesielt på vinteren når huden blir så tørr. Da tar du bare to dråper av serumet og blander det med kremen - eller hvilket produkt du vil - for å få litt høyere fettnivå. Du kan også booste bodylotionen med den om du føler at du har råd, haha. Og blir det igjen litt olje i hånden kan du klemme den inn i hårtuppene. Oljen kan du alltid ha hjemme og tilføre der det trengs.

 

 

av: krizz norman

 

23 okt, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019