Lyko Education Day

Lidenskap, enkelhet og kunnskap er nøkkelordene i Lyko. Målet er å gi en kundeopplevelse i absolutt VERDENSKLASSE. Men “fellesskap” burde også være et av ordene da Lyko hvert år holder et superhyggelig frisørtreff for alle Lykos herlige og entusiastiske frisører fra alle våre 40 butikker!

24 sep, 2018

- Vi er jo kollegaer alle sammen! Uansett om du jobber alene på en salong eller om dere er flere frisører så tilhører vi jo ALLE Lyko! Vi er et stort team og vi vil gi alle sammen god kunnskap, sjanse til å utvikle seg og massevis av inspirasjon, sier Erika Lyko, Studioansvarlig i Lyko.

 


I Lyko er det ca. 70 frisører spredt utover hele Sverige samt en salong i Norge. For å sørge for at alle får lære seg de seneste klippeteknikkene og har samme kunnskap når det gjelder produkter, får alle reise en dag til Stockholm og treffe Education Team og få opplæring, inspirasjon og ha det hyggelig sammen. I år var Matrix på plass og fortalte om sine nye og gamle farger, noe som i følge deltagerne var bra da de kunne stille spørsmål som de lenge har lurt på. Nye innfallsvinkler ble oppdaget og mange ble gira på å sette tennene i nye fargesett.

 

- Vi benyttet også anledningen til å prate om våre egne Lykoprodukter. Det er veldig, veldig høy kvalitet på Lykos hårpleie og det er så gøy å få dele det med våre frisører. Vi tror at disse produktene vil bli brukt mye i salongene rundt om, de er så unike i sin sammensetning.

Kemisten (som gömmer sig bakom publiken) heter Magnus Pettersson från INZO och han berättar exakt hur bra Lykos produkter är! 

Klipptekniker, färgkunskap, Lykos egna produkter, fika, saxhållning - ja, Lykodagen var fylld med kunskap, inspiration och ett och annat asgarv! 

 

Sarah Ekberg og Jack Lawrence hører til Lykos Education Team og er de som leder kursene for frisørene.

 

Sarah och Jack från Education Team är några av dem som håller i trådarna för att säkra en hög kvalité och härlig inspiration hos Lykos nästan 80 frisörer! 

- Vi har jobbet med Lykos Education Day de seneste årene. Før disse dagene forbereder vi fra Education team oss hele tiden ved å diskutere, planlegge og sørge for at vi er samkjørte på det vi skal lære ut. Målet er å heve nivået på alle frisører og sikre kvaliteten på servicen. Men det viktigste, påpeker Sarah, er at alle skal få mulighet til å utvikle seg og bli oppdaterte på trender og teknikker. Vi vil at frisørene skal våge å pushe seg selv for å bli best på det de gjør, sier Sarah.

 

Siden Jack og Sarah begynte å jobbe for Lyko har det skjedd en hel del. De har stylet for Elle-gallaen i Sverige, Jack har hjulpet selveste David Beckham med sin lansering av hårprodukter og de har sett Lyko vokse opp.

 

- Det er gøy at vi kan gjøre så mange ulike ting nå fordi vi er et såpass stort selskap, sier Sarah. Vi er store online samt har 40 butikker med frisører, så det skjer jo noe hele tiden! Det er moro!

Jacks favorittprodukt å jobbe med er Ample Angora fra Shu Uemura, en helt vektløs stylingmousse som er helt perfekt på tynt, nordisk hår. Gir volum uten å synes. Sarah elsker Kevin Murphy Anti Gravity Spray som gir tekstur, volum og litt tørrsjampofølelse.  

 

Betina og Kristina har reist helt fra Norge for å være sammen med alle deres svenske kollegaer. Lyko har en salong på Vinterbro utenfor Oslo hvor en gjeng herlige skjønnhetsfantaster jobber.

 

- Det er gøy å jobbe for Lyko da det føles veldig trendy og i tiden og har et veldig bredt utvalg av spennende varemerker, sminke og neglepleie, sier Kristina som har jobbet som frisør i 5 år.

Kristina och Betina från Norge njöt av dagen.

- Disse dagene når vi får treffe andre frisører gir utrolig mye inspirasjon og motivasjon, sier Betina, frisør i 4 år. Det er ingen grenser for hva vi får lære oss eller som vi får mulighet til å lære oss. Vi utvikles hele tiden!

Trendmessig i Norge er det en naturlig look som gjelder akkurat nå. Langt hår eller “lob” er det som gjelder. Ingen oppklipte frisyrer og gjerne kalde farger. Maria Nila er veldig populært i salongen på Vinterbro men også Sebastian er en favoritt blant kundene.

- Mine favorittprodukter er Sebastian Penetraitt Repair-masque og Maria Nila Heat Protection Spray, sier Betina. - Og jeg liker virkelig tørrsjampoen fra Maria Nila, sier Kristina.
 

Catrin från Lykos Educationteam ger lite extra tips när det kommer till klippning och styling - inga pekpinnar, bara inspiration! 

 

Linn Claesson har jobbet som frisør i 9 år og de seneste årene har hun vært på Lyko i Linden, Norrköping. Linn liker virkelig forandringen med å gå fra å være selvstendig næringsdrivende og gå over til å være ansatt i Lyko.

 

Linn Claesson från Norrköping


- Det er så kult at Lyko satser så mye på frisørene med treff og kurs. Det er en stadig utvikling. Som “egen frisør” vet man hvor dyre slike kurs er, men her sørger de for at vi får kunnskap, fra Lykos egne opplæringsteam, som en del av jobben vår. Visninger er jo gøy å gå på for inspirasjon, men på disse dagene får vi både inspirasjon OG kunnskap! Det er også veldig fint å treffe folk fra andre salonger og å kunne snakke “samme språk”. Vi er jo så mange i Lyko og har så mye samlet kunnskap, sier Linn.

 

- Mine favorittprodukter er Kevin Murphys Bedroom Hair - en tørr teksturspray som gir fleksibilitet, tekstur og volum som gir en herlig følelse. Duften er i tillegg “unisex” så den fungerer virkelig for alle. Jeg liker også Sebastian Hydra-serien som gir utrolig mye fukt uten å tynge ned og den lukter kjempegodt, sier Linn.

 

Allt inspekteras noga av Victoria från Lykos Education Team. Des ser till att nivån och kvalitén hos Lykos frisörer är perfekt! 

Rebecka Östin har jobbet som frisør i 7 år, 3 av dem på Lyko i Bergvik, Karlstad. Hun liker virkelig at dagen inneholdt et stort kurs på Lykos egne produkter, men det gøyeste var nok å treffe alle kollegaer.

 

- Lyko er så stort at man får jo ny driv hele tiden, jeg trives utrolig godt, sier Rebecka. Det er så gøy å utvikles hele tiden!

Rebecca Östin är glad efter dagens genomgångar! 

 

Rebecka vil gjerne tipse om sine favorittprodukter som er:

- Maria Nilas hårspray Styling Spray! Det er en kjempebra spray som er så anvendelig på mange områder. Du kan ha den på krøller, på rett hår samt på langt hår. Den kan bygges på uten at håret blir stivt. Jeg liker også KMS Hairstay Anti-Humidity Seal. Vi kaller den for “paraplysprayen” fordi den beskytter håret mot ALL fukt. Har du lagt mye ekstra tid på å fikse krøller eller fønet håret så beskytter denne sprayen selv om det regner ute. Håret blir ikke frizzy, sier Rebecka.

 

Juliette från Education Team tipsar om smarta sätta att hålla saxen för att få bästa schvunget i klippningen!

av: krizz Norman
24 sep, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019
Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.