Lyko og Bærekraften

Problemet med jordkloden er at vi bare har én. Planeten vår er i fare. Naturressursene tar slutt, karbondioksid driver opp temperaturen og grunnvannet synker. Midt i alt dette finner vi oss som både har forårsaket katastrofen, MEN som også kan snu denne dårlige trenden. Å satse på bærekraft er superviktig, det vet Lykos bærekraftekspert Tom Thörnblom alt om. Men HVORDAN kan Lyko klare å redde verden? Les videre!

13 sep, 2019
11 liker

Tom, om du skulle forklare hva bærekraft er, hva ville du si da?
- Vi må alle bidra til å ta vare på jordens ressurser. Det kan høres litt dramatisk ut, men kort forklart innebærer bærekraft at vi skal tilfredsstille dagens behov uten å risikere kommende generasjoners muligheter til å tilfredsstille deres behov, sier Tom. - Bærekraft innebærer også økologisk bærekraft, klima og miljø, samt sosial bærekraft, menneskerettigheter og økonomisk bærekraft, hvordan vi bidrar til velferden.

- Vi må alle bidra til å ta vare på jordens ressurser.

Hvorfor er det så viktig med bærekraft?
- For alle yngre generasjoner er det en selvfølge at vi må handle sammen nå og ta ansvar for alle de tre dimensjonene av bærekraft i hverdagen. Jeg tror at selskaper må bli mer transparente og vise hvilket ansvar de faktisk tar, ellers vil de gjennomskues og velges bort av kundene i fremtiden, mener Tom.


Hvordan mener du at kan Lyko bli bedre på bærekraft?
- Lyko skal inspirere og gjøre det enklere å ta bærekraftige valg. Vi skal utfordre oss selv og drive på for å skape forutsetninger for kunder og bransjen. Der får vi god hjelp av mange influencere, for eksempel Therese Lindgren, som inspirerer i våre kanaler, svarer Tom.

- Lyko skal inspirere og gjøre det enklere å ta bærekraftige valg. Vi skal utfordre oss selv og drive på for å skape forutsetninger for kunder og bransjen.

- Det viktigste er at vi starter der vi kan gjøre størst forskjell. Vi skal naturligvis tilby et bredt sortiment og følge opp kravene til bærekraft hos våre leverandører. Våre forpakninger og emballasje skal minimeres og vi skal utfordre våre distributører for å sammen tilby kundene de mest bærekraftige transportene. Ved å pakke godt og fylle alle transporter til maks kan vi minimere påvirkningen per pakke.

 

Hvordan skal Lyko utmerke seg i fremtiden når det gjelder bærekraft?
- Lyko skal være et bærekraftig selskap i alle aspekter. Vi skal bli oppfattet som ålreite og transparente når det gjelder hvordan vi takler bærekraftsutfordringer vi står ovenfor. Alle medarbeidere skal føle nysgjerrighet, vilje og ansvar til å bidra aktivt til bærekraftsarbeidet, sier Tom.

- Ta bevisste valg, invester i kvalitet når du handler, unngå bruk og kast-konsumpsjonen.

 


- Jeg håper også at vi tar en posisjon innen sosial og økonomisk bærekraft hvor vi allerede gjør mye. Lyko er for eksempel den største arbeidsgiveren i Vansbro kommune i Sverige, hvor vi blant annet har lageret og online-virksomheten. Der skaper vi kjøpekraft og jobbmuligheter og takket være dette blomstrer dette lille samfunnet i dag.


Hva kan vi alle gjøre og tenke på for å overrekke en bedre verden til våre barn?
- Ta bevisste valg, invester i kvalitet når du handler, unngå bruk og kast-konsumpsjonen. Velg bærekraftsertifiserte produkter. Sist, men kanskje en selvfølge: sortere søppel.

Faktarute

Navn: Tom Thörnblom    
Alder: 37 år
Kommer fra: Vällingby, Stockholm
Utdanning: Luleå Tekniska Universitet & Hong Kong Polytechnic
Hvem er du? - Jeg er en seileentusiastisk pappa og ektemann. Akkurat passe metroseksuell, løper noen ganger i uken, trener for å føle meg bra, ikke for å vinne. Har det best sammen med familie og venner.

 

Til slutt: Selv en bærekraftsjef må vel bruke noen skjønnhetsprodukter! Hvilke 6 er dine favoritter OG HVORFOR?
- Til håret bruker jeg Kevin Murphy Free Hold-voksen, da emballasjen er designet for å pakkes tett og minimere transport av luft. Skjeggoljen jeg bruker er produsert i Sverige, lukter fantastisk og gjør meg til et bedre jeg! Fukt til ansiktet fra Bulldog får meg alltid til å våkne på morgenen og til hendene bruker jeg La:brukets håndsåpe med 100% økologiske eller naturlige ingredienser. Siden jeg seiler mye vil jeg ikke brenne meg, samtidig som jeg ønsker å beholde friskheten litt lenger, så solbeskyttelse og after sun fra Maria Åkerberg er det som gjelder! Og hverdagsluksusen i dusjen, som er ekstremt drøy, er Clarins bath shower concentrate tonic!

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion
13 sep, 2019

Gi din mening om artikkelen

11 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

elefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter