Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.

LYKOFRISØREN PAOLA STJERNSPETZ OM VINTERHÅR, SANNDRØMMER OG STATISKE KATTER

Lengst inn i den ganske store skjønnhetsbutikken i Nacka Forum i Sverige briljerer Paola med sine børster, sakser og fargetuber. At hun elsker jobben sin er det ingen tvil om. - Å jobbe som frisør er så utrolig mye gøyere enn jeg noensinne trodde at det skulle være, sier Paola og ler så øynene gnistrer. Det var virkelig en morsom formiddag jeg fikk tilbringe i Paolas frisørstol. Mye latter, god kaffe og en mengde tips om trender, produkter og hår… også kattehår!

22 okt, 2018

Helt siden Paola var liten har hun drømt om å jobbe med hår. Hun elsker å fikse, farge, skape med hår og drømmen var å en dag faktisk få JOBBE med hår. Paola har jobbet som selger i ulike butikker siden hun var 17 år og for tre år siden fikk hun jobb som

skjønnhetsselger på Lyko i Nacka, Sverige. Jobben som skjønnhetsekspert og selger på Lyko var morsomt og utviklende og med tanke på at Lyko er en frisørkjede ble tankene om å utdanne seg som frisør forsterket. Så en dag bestemte Paola seg for å gi jernet og utdanne seg til sin drøm. Etter å ha solgt hårprodukter i tre år fikk Paola nå bruke all sin kunnskap på sine nye kunder PÅ SAMME LYKOSALONG! Snakk om å være Lyko i hjerte og sjel!

- Å være frisør er SÅ mye gøyere enn jeg noensinne kunne tenkt meg. Jeg får klippe, farge, treffe kunder, godte meg med hårprodukter, det er SÅ HERLIG! Det gøyeste er å farge! Da får jeg være kreativ og det er så utrolig mange variasjoner i farge! Jeg har alltid vært en skaper. Jeg er musiker i bunnen, og har tidligere skapt musikk. Nå skaper jeg hår. Det er fantastisk. Jeg hadde hatt vansker med en kontorjobb. Jeg vil jobbe med hendene, get dirty og SØLE! Det er det beste, haha, sier Paola. På Lyko har jeg virkelig fått mulighet til å vokse. Først som selger og deretter som frisør!

 

Paola suger til seg inspirasjon fra ulike Instagramkontoer. Akkurat nå har hun hengt seg opp i en “skjegg-bølge” og følger mange barbererkontoer på grunn av fine og kule looks og bilder.

 

- Som frisør har jeg oppdaget at vi er litt “pysete” i Sverige. Vi vil gjerne ha håret akkurat som vi hadde før. Mange VIL kanskje ha noe nytt, men tør ikke helt å gå hele veien. Da pleier jeg å endre tone på nyanseringen (en toning som legges på under sjamponeringen) og da kan de føle seg SUPERVÅGALE i sin nye look, haha, sier Paola.

 

Den største overraskelsen som frisør fikk Paola når kunder støtt og stadig kommer inn med bilder på kjendiser, fra Instagram og blader, som er utrolig photoshoppede eller redigerte.

- Sosiale medier påvirker så utrolig mye. En kunde kommer inn, peker på et bilde med ti filter og sier “jeg vil ha dette”. Da kan det være vanskelig å nå frem og forklare at visse ting ikke er MULIG å gjøre. Oftest er det bilder av personer som ikke engang har ekte hår, det kan være løshår eller Photoshop! Men det er den looken kunden vil ha så da får man forklare at å møte akkurat de forventningene kan bli vanskelig, og at det kan ta mange besøk og mye td.

 

Fokuserad och oerhört trevlig förvandlar Paola mina urtvättade längder och gråa botten till en mjuk sombre med mörka rötter. 

 

Når vi prater om dagens trender tar det ikke mange sekunder før Paola sier hva hun VIRKELIG mener.

- Jeg er så ekstremt lei av den superkalde trenden! Jeg er veldig glad for at det nå begynner å svinge skikkelig mot en mykere, varmere blond tone og at folk blir mer åpne for en mer naturlig look. Varme toner når det kommer til både blondt og brunt hår hører virkelig høsten til. Det er kjempefint på enkelte å ha superkaldt hår men det er ikke så mange som faktisk passer i det, de har liksom bare BESTEMT seg for at de skal ha den looken. Jeg ser at trenden virkelig går mot en “fikset men ufikset-look”. Det er ikke så skarpe krøller nå som det var for noen år siden, det er mer naturlig tekstur på håret. Fargene blir mykere, mer naturlige og det er ikke så mange helblekinger lenger.

 

 

Nå er vinteren på vei og det er viktig at vi oppdaterer hårpleien vår for å møte den tørre, kalde luften. Å tilføre fukt til håret er alltid viktig. På vinteren blir håret lett statisk, men med rett produkter kan du forebygge og dempe. Paola har noen skikkelig gode tips!

1) Sebastian Sublimate.
Et produkt du bruker for å avslutte stylingen. Den tar bort frizz, gir litt hold og kontrollerer statisk hår.

2) KMS MoistRepair Revival Crème
Inneholder en DRØSS med fukt OG reparerer håret samtidig som den pleier og fjerner statisk hår og frizz. Jeg har tvunget mamma å bruke den, hun har tynt nordisk hår og… jeg har også brukt den på KATTEN min! Han er en norsk skogskatt (som heter Romeo, red. anm) og han får så UTROLIG statisk pels på vinteren så jeg smurte han inn med litt KMS… det funket DØDSBRA!

3 ) Andre ting å tenke på om vinteren er å ta ekstra D-vitaminer
Da vi ikke får så mye sol her oppe. Jeg tar A-K vitaminer, det er sprayvitaminer som er utrolig smidige å ta. Du trenger ikke vann, du bare sprayer dem i munnen når som helst. Kjempebra å ha i vesken! Jeg skulle ønske den smakte godt, men den smaker… hostemedisin. Men den er skikkelig bra!4) På vinteren kan du også få tørr hodebunn.
ALT tørker jo ut, hender, neglebånd samt hodebunnen. Jeg anbefaler at du veksler med en spesialsjampo for sensitiv/tørr hodebunn og/eller bruk et hodebunnserum for tørr hodebunn. Det er kjempeviktig å ta vare på huden der, den blir ofte glemt.Siden Paola startet som skjønnhetsselger på Lyko har hun blitt litt av en hudpleieekspert. Under oppveksten hadde hun dårlig hud men sier at nå på Lyko har hun fått så bra internopplæring og har fått kunnskap på ALT når det gjelder hudpleie.

- Nå er jeg helt hekta på hudpleie og jeg har oppdaget at jeg ELSKER Babor! Det trodde jeg kanskje ikke da jeg testet, men deres produkter er FANTASTISKE! Min sensitive og overaktive hud elsker Babors Calming Cream og rengjøringen som heter HY-ÖL (bare navnet er jo morsomt å si) er så utrolig bra! Den tar bort absolutt all sminke og du blir så utrolig ren etterpå. Den er så effektiv at den til og med vasker bort mine synder, haha! Babors ampuller er også to die for. De er jo helt amazing! Jeg har testet alle, til og med Anti-Age ampullene fungerer godt på meg som er så sensitiv. De gir glow, glatthet, fukt, glød - ja ALT! Elsker dem, sier Paola.

 

Lyko Nacka Forum

av: krizz norman
22 okt, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019