Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.

Styling med Osis - ekspertens heteste tips

Ingen har vel gått glipp av volumpudderet Dust It som har tatt hårverdenen med storm. Osis fra Schwarzkopf Professional har i tillegg til Dust It hårstyling i alle dens former. Lyko Magazine har møtt håreksperten Chris Karlsson som forteller om varemerket Osis, om sine hotteste stylingtips og om hvordan du får krøller til å holde hele dagen.

16 apr, 2018

Av: Julia Grufving

 

Lyko Magazine har møtt Chris Karlsson, som har jobbet med styling og utdanning av frisører på Schwarzkopf Professional i 20 år. Hun jobber med alt fra produktopplæring til visninger og show.

 

Chris Karlsson, frisørlærer.

 

Hva skiller Osis fra andre varemerker?

 

- Osis er “made to create” og har et bredt sortiment med innovative produkter for både frisører og konsumenter. Vi jobber etter en look-basert filosofi for at du lett skal finne de produktene som passer dine stylingbehov. Osis er unisex og de diskrete duftene passer godt til alle.

 

Hvor kommer navnet Schwarzkopf fra? Hvor mange feilstavelser møter du på i uken?

 

- Det er etternavnet til grunnleggeren Hans Schwarzkopf, som startet merket i Berlin i 1898, så vi fyller faktisk 120 år i år. Haha, vi støter alltid på feilstavelser, men det er OK. I blant kan det derimot være vanskelig å finne de som har brukt våre hashtags på sosiale medier da det er et hav av ulike stavelser der ute, sier Chris og ler.

 

Hva står Osis for? Er det en forkortelse?

 

- Fra begynnelsen står det for Only Sold in Salon - med det menes at Osis kun selges av frisører og i utvalgte nettbutikker som har kobling til frisører.

 

Deres fem mest solgte produkter?

 

- Session, Dust It, Volume Up, Flexwax og Grip.

 

Dust It og Session er to storfavoritter på Lyko. Dust It er et volumprodukt som gir både hold og volum ved hodebunnen. Pudre forsiktig inntil hodebunnen i skiller og fordel med fingertuppene. Session er en finfordelt, tørr finishspray som gir hold uten å klebe. Den er også fin å gre ut og er laget for å takle omstyling.

 

 

Hvorfor tror du at Dust It og hårsprayen Session har blitt storfavoritter på Lyko?

 

- De er jo to av våre bestselgere og produkter som gir volum og hold er akkurat det mange vil ha i et stylingprodukt - og disse produktene holder det de lover! Det har også vært en trend med mye volum, forteller Chris.

 

Hvordan fungerer egentlig varmebeskyttelse? Kan et produkt virkelig beskytte håret opptil over 200 grader?

 

- Alle ingredienser i varmebeskyttende produkter må tåle den høye varmen uten at deres egenskaper forandres, og samtidig beskytte og lede varmen bort fra håret. Visse produkter, som moussen Plumping shine mousse beskytter mot fønvarme (opptil 80 grader) og visse, som Flatliner, klarer å beskytte mot ekstrem varme fra for eksempel rettetang. En varmebeskytter beskytter ikke håret 100% mot slitasje, så det er viktig å ikke overbruke varmeverktøy.

 

Alle produkter fra Schwarzkopf Professional utvikles og kvalitetssikres i laboratorier for at de skal holde mål, og hva de lover. I laben utføres ulike tester og simuleringer for at produktene skal være skånsomme mot håret, og samtidig gi ønsket stylingeffekt.

 

- Vårt mål er å skape innovative produkter som utmerker seg i funksjon, konsistens og resultat, sier Chris.

 

 

Hva er forskjellen mellom Session Label og vanlige Osis?

 

- Osis Session Label er en premium stylingserie hvor vi har gått ut fra de krav en sessionstylist har på sine produkter. det er høytpresterende produkter med tørre teksturer som gir umiddelbar men omformbar hold og kontroll uten krisphet. Session Label er for den som stiller ekstra høye krav til stylingen.

 

Hvilke trender innen hårpleie ser du akkurat nå?

 

- Akkurat nå er en av trendene å style krøller på en mer rocka måte, og å fremheve sitt naturlige fall.

 

Hvordan får man hårstylingen til å holde en hel dag uten at det føles som krøllene faller ut?

 

- For å få krøllene til å holde må man preppe håret skikkelig før styling. Start med å føne inn mousse i fuktig hår. Spray deretter et volumgivende produkt i bunnen for ekstra løft. På med varmebeskyttelse før du bruker varmeverktøy. Når du har laget en krøll, fest den med en hårnål til hodebunnen. Gjør dette med alle krøllene og la de hvile oppsatte mens de kjølner. Vent med å gre ut håret til det er helt avkjølt. Avslutt med finishspray.

 

 

Om du fikk velge et favorittprodukt fra Osis, hvilket skulle det vært og hvorfor?

 

- Min favoritt er Volume Up som er en fantastisk volumgivende spray. Den er perfekt for litt tynnere, finere skandinavisk hår som lett blir flatt. Bruk den på tørt hår, løft opp håret og spray inn der du ønsker mer volum.

 

Chris beste skjønnhetstips for håret er å komplettere stylingen med en pleiende hårpleieserie og å forebygge mekanisk slitasje ved å f. eks gre ut håret på rett måte.

 

- En pleiende hårpleieserie, som for eksempel BC Bonacure, er mitt beste tips. Hårpleie kan sammenlignes med din hudpleierutine og styling som hårets sminke. Et annet tips er å bruke en grov kam når håret er bløtt når du skal gre håret, og å starte med å gre nedenfra og deretter jobbe seg oppover for å unngå floker. Om du har langt hår som lett floker seg er balsamspray et godt kompliment, avslutter Chris.

 

 

16 apr, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss
Copyright 2019