Modulær hårpleie med svenske Martinsson King

Forestill deg at du kan gi håret ditt AKKURAT det det trenger NÅR det trenger det! Martinsson King heter selskapet som lærer deg å bli din egen kjemiker, rett i hånden I DITT EGET BADEROM! Det er dette som kalles modulær hårpleie og det hører definitivt til fremtidens konsept. - Dette er utrolig spennende produkter som vil revolusjonere hårpleieverdenen, sier Catrin Sköld, senior stylist på Lyko Concept og Education Manager på Martinsson King.

10 okt, 2019
7 liker

- Akkurat som med huden så endres hårets forutsetninger og krav hele tiden, selv utover dagen, men med disse smarte og innovative produktene kan du gi håret skreddersydd hjelp når som helst, sier Catrin som nå har jobbet med Martinsson King i et år.

Catrin Sköld, senior stylist på Lyko Concept og Education Manager på Martinsson King.


Martinsson Kings grunnleggere er David Glover, en stjernefrisør fra Melbourne, og entreprenøren Anders Sjöstedt fra Malmø. De møtte hverandre i New York for ti år siden, da hadde Anders allerede bodd der et halvt år og David var “fresh off the boat” men med en tydelig visjon.

Hva var grunnen til at dere bestemte dere for å slå dere sammen og starte selskap? Hvems idé var det med hårpleie?
- Vi begynte å prate om det for fem år siden. jeg har jobbet som hårstylist hele livet, først med fotograferinger og motevisninger, deretter for ulike brands som Kevin Murphy og Davines. Anders bakgrunn er innen entreprenørskap og digital transformasjon, så det føltes naturlig å kombinere våre erfaringer, sier David.

Jeg sier bare: WOW! For noen produkter dette er!

 

Å starte opp et helt nytt hårpleiemerke på et marked som lenge har føltes mettet er utrolig modig. Hva gjorde at dere turte å starte Martinsson King?
- Det startet med at Anders spurte meg: “Med alle produkter som finnes på markedet i dag, hvorfor er alle kvinner vi kjenner så misfornøyde med håret sitt?” Det satte i gang hele prosessen. Markedet er ikke mettet, for alle tilbyr jo egentlig det samme, sier David.

Vi trenger fleksible hårprodukter som vi kan forme etter våre egne behov. Håret vårt er jo ikke likt fra dag til dag og heller ikke fra røtter til tupper.
Grunnleggerne av Martinsson King, Andreas Sjöstedt og David Glover. 

Men hva er da det unike med Martinsson Kings produkter og konsept?
- Vi trenger fleksible hårprodukter som vi kan forme etter våre egne behov. Håret vårt er jo ikke likt fra dag til dag og heller ikke fra røtter til tupper. For eksempel, om du har fint eller tynt hår så kjøper du en volumsjampo, men den gir ikke håret ditt noe fukt, så du får tørt hår, spesielt om det er farget. Kombinerer du det med et fuktighetsgivende produkt blir håret flatt igjen. Det skal ikke være nødvendig å tilpasse seg etter produktene, de skal tilpasse seg til deg. De skal også ha høyeste mulige prestasjon og være så miljøvennlige som mulig. Vi kaller det “personal, professional, pure”. En ganske åpenbar tanke, men det har tatt fem år å få rett løsning, sier David.Martinsson Kings produkter gjennomsyres av de tre “P-ene” - Personal, Professional og Pure.

Personal - står for at DU selv blander din perfekte miks av sjampo, balsam og serumboosters rett i hånden. Dette kalles Modulær Hårpleie.


Professional
- står for at dette er høykvalitative, profesjonelle frisørprodukter skapt av verdensfrisøren David Glover. De er lavmolekylære, smarte.. Bygger opp håret og gir et langvarig resultat.


Pure
- står for at det er veganske, naturlige produkter i smarte forpakninger med minimalt antall ingredienser. De er lavmolekylære, cruelty-free, veganske og klimasmarte.


Catrin Sköld, som er senior stylist på Lyko Concept, møtte David Glover for litt mer enn et år siden under Stockholm Fashion Week. De fant tonen og David sendte med Catrin de produktene han ville utvikle for å få hennes feedback.
- Allerede der og da følte jeg at dette var noe unikt! Hvorfor er det ingen som har tenkt på å lage modulær hårpleie før? Det finnes jo utrolig mye modulær hudpleie! Hårets forutsetninger endres jo også, både fra dag til dag, men også i løpet av en dag!


Catrin har jobbet som frisør på Lyko Concept i over fem år og har lang erfaring innenfor hårpleie og ulike produktserier. Hun forteller at til tross for at produktene er så effektive er de supersnille mot hår og hodebunn.
- Jeg er et typisk “eksembarn” og jeg er allergisk mot så og si alt. JEG kan bruke disse produktene uten problemer,  det er fantastisk! Og om jeg kan det, så kan alle det. Jeg sier bare: WOW! For noen produkter dette er, sier Catrin.


Hva er greia med Martinsson King da?
JO! I dag består serien av 11 produkter. Fire produkter inngår i serien “Wet Line”. Så har vi den “modulære effekten” med det som kalles for “Infusion Serums”. Det er HER den modulære magien starter! Med disse tre ulike serumene, Volume Infusion, Hydrating Infusion og Smoothing Infusion, kan du bygge og blande sammen den effekten du er ute etter. Serumene kan blandes i både sjampoen, balsamen OG brukes for seg selv i både vått og tørt hår!

Men HVORDAN gjør du det?
- Det er veldig enkelt. Først velger du sjampo og balsam - har du litt tynnere hår velger du Essential, for litt tykkere hår velger du Vital. Om du vil kan du deretter legge til serum avhengig av hvilke behov du har. Volume for løft, Hydrating for fukt og Smoothing for glans og anti-frizz. Vår JBF Volume Spray gir deg ytterligere volum og JBF Texture gir litt mer rufs. Smexy er en fleksibel hårspray du kan stille inn selv for ulik styrke. Deretter har vi vår Invisible Cleanse, en helt usynlig tørrsjampo som også er litt fuktighetsgivende. Alle våre produkter har samme duft, vår egen Martinsson King-duft, som jeg utviklet på plass hos et parfymeselskap i Grasse i Frankrike, sier David.


Og ikke nok med det!
- Du kan bruke ALLE produkter i både vått OG TØRT HÅR! Så dette minsker plassen i baderommet og kostnadene for innkjøp drastisk, sier Catrin.


Forpakningene er ikke bare fine, de er så gjennomtenkte også. Korken er en “snap-kork” som du kan trykke på med én hånd og det er gummi lengst ned så du får et godt grep når de er blitt våte i dusjen. Serumet har pumpe så du enkelt skal kunne blande dem med sjampo eller balsam i hånden.Hvordan føles det at dere nå lanserer på Lyko, nordens største e-handel for skjønnhet?
- Utrolig gøy! For noen år siden var det jo litt motsetninger mellom salonger og nettbutikker, men jeg opplever at det er nesten borte nå. Alle aksepterer at vi trenger frisører for å hjelpe kundene med å finne rett produkt, men også at det iblant er smidigere å handle på nettet. Det er viktig at de styrker hverandre, sier David.


Hvordan ser fremtiden ut? Hvilke produkter kommer og har dere flere unike idéer?
- Vårt mål er å holde sortimentet så konsentrert som mulig, og bare slippe produkter som virkelig behøves. Det vil definitivt komme noen flere serum, for eksempel for en friskere hodebunn. Vi slipper også to typer paste for kortere hår og en lotion for krøller. Og det kommer et tørrsjampo-skum som er helt fantastisk, sier David.

Hva er Modulær Hårpleie?

Modulær hårpleie innebærer at du selv kombinerer og blander ulike produkter så du får akkurat det resultatet du vil ha.

Martinsson King har har to ulike sjampo og balsam, for tynnere og tykkere hår. Disse kan du deretter kombinere med ulike serum, rett i hånden, for å styrke effekten. Føles håret frizzy blander du i noen pump Smoothing i sjampoen. Vil du ha en helt vektløs balsam som bare fukter, legger du til noen dråper Volume. Alle serum kan også brukes for styling, så du kan for eksempel bruke Volum nærmest hårfestet der du vil ha løft, og Hydrating på lengdene der det er tørt.

 

AV: SKÖNHETSREDAKTÖR KRIZZ Lowélion 

10 okt, 2019

Gi din mening om artikkelen

7 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020