Profesjonelle Source Essentielle tar bærekraft til et helt nytt nivå

“- Det forventes mer av dagens bedrifter. Det gjelder å være etisk, ta ansvar for miljøet, ansatte, leverandører men også samfunnet. Jeg mener at det er viktig med en bærekraftig utvikling og vekst. L’Oréal, som er en storspiller i skjønnhetsbransjen, har et stort ansvar og må gå frem som et godt eksempel”, sier Ingrid Nielsen i L’Oréal. “- Source Essentielle har tatt bærekraft til et nytt nivå etter min mening. Det er en bærekraftig approach i hele verdikjeden. Fra hvilke ingredienser de inneholder, hvordan de er utviklet, produksjon, transport til konsumpsjon.” Men kan et naturlig produkt holde et profesjonelt nivå? Og hvordan fungerer Source Essentielles påfyllstasjoner? Lyko gir deg svar HER!

14 feb, 2019
3 liker


Fortell om Source Essentielle, hva er det unike med produktene?

- Source Essentielle er profesjonell hårpleie med bærekraft i fokus. Den tar vare på alt det fine vi har i naturen. Det kan man også se på hvordan de har jobbet med ingrediensene i produktene, hver sjampo er beriket med tørkede blader fra blomster eller planter. For eksempel er Delicate shampoo beriket med Ringblomst som er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper samt Kamille som er kjent for sine beroligende egenskaper. 80%-100% av ingrediensene er av naturlig opprinnelse. Den er i tillegg vegansk, hvilket innebærer at den ikke inneholder noen ingredienser som stammer fra dyreriket. At formelen ikke inneholder noen syntetiske fargestoffer eller syntetiske dufter gjør at den både er skånsom og har en behagelig duft, sier Ingrid.


- Source Essentielle har tatt bærekraft til et nytt nivå etter min mening. Det er en bærekraftig approach i hele verdikjeden. Fra hvilke ingredienser den inneholder, hvordan de er utviklet, produksjon, transport til konsumpsjon, sier Ingrid.

- Source Essentielle har tagit hållbarhet till en ny nivå
IngridFortell om teknologien bak innholdet i produktene. Hva er det som gjør Source Essentielle til profesjonelle produkter?

- Overflateaktive stoffer er det som gir sjampoen sine rengjørende egenskaper, at håret føles mykt samt gir glans etter vask. Disse er nødvendige for å få bort oljer, rester av stylingprodukter, smuss og til og med forurensningspartikler som vi daglig utsettes for. Målet med Source Essentielle var å skape samme resultat og kosmetiske følelse som en tradisjonell sjampo, men med ingredienser av naturlig opprinnelse. Alt her i livet handler om balanse, det er også hemmeligheten bak teknologien som L’Oréals forskningsteam har utviklet. Teknologien baseres på en nøye uttenkt balanse mellom overflateaktive stoffer og kosmetiske agenter. Dette gjør det mulig å tilby produkter med ingredienser av naturlig opprinnelse uten å kompromisse på resultatet som forventes av profesjonelle produkter, sier Ingrid.

Vilket gör det möjligt att erbjuda produkter med ingredienser av naturligt ursprung utan att kompromissa på resultatet som förväntas av professionella produkter
Ingrid


Hva regnes som en naturlig ingrediens og hva er ingredienser av naturlig opprinnelse?

- Vi skiller mellom naturlig ingrediens og ingrediens av naturlig opprinnelse for å være transparente om våre ingredienser. Naturlig ingrediens er av vegetabilsk, mineralsk eller marin opprinnelse som ikke er endret på noen måte. Naturlig opprinnelse innebærer at den er uforandret fra sin naturlige tilstand eller om den er bearbeidet, men har beholdt mer enn 50% av sin molekylære struktur fra den opprinnelige kilden. L’Oréal utgår fra internasjonale ISO-standarder når de gjør denne oppdelingen, sier Ingrid.

 

Fortell om forpakningene. Hva synes du om utseendet? Hva består de av?

- Jeg liker virkelig designet på flaskene, også her har miljøvennlighet og bærekraft hatt en stor betydning. Flaskene er ufargede, hvilket gjør at du ser produktet med de tørkede bladene i. De er designet slik at de kan stables og deres kubeform gjør dem optimale for transport hvor all flate benyttes når de skal fraktes, hvilket gjør at transporten innebærer færre kjøretøy. At de i tillegg kan fylles på i salong for å ytterligere minske sin miljøpåvirkning er jo bare en bonus, forteller Ingrid.

Hvilke “påfyllstasjoner” skal dere ha og hvordan vil det fungere?

- Fordi Source Essentielle er profesjonell hårpleie vil du finne oss hos frisører rundt om i landet, det er opp til hver frisørsalong om de vil ta inn vår sjampobar som er vår påfyllstasjon. Det som er det fine med disse stasjonene er at etter tredje påfyll har du minsket din miljøpåvirkning med 35%. Konsumenten betaler også 30% mindre enn ordinærsjampoen for å skape en ekstra grunn for konsumenten til å ta et bærekraftig valg. Bra for deg og lommeboken, forklarer Ingrid.Fortell om Source Essentielle syn på transparens. Hvorfor er det viktig for dem å være helt gjennomsiktige når det kommer til ingrediensvalg, forpakninger osv?

- For å hjelpe konsumentene med å ta bærekraftige beslutninger er det viktig med transparens, derfor har vi en tydelig beskrivelse av hovedingrediensene, samt hvilken prosentandel som består av ingredienser med naturlig opprinnelse. De siste prosentene er nødvendige for å sikre den sensoriske egenskapen samt bevaring av formelen. For eksempel inneholder Nourishing sjampoen 96% ingredienser av naturlig opprinnelse mens Daily og Delicate inneholder 80%. Maskene og balsamene inneholder 99% ingredienser av naturlig opprinnelse. Oljene inneholder 100% og er i tillegg Eco-sertifiserte. “Eco-friendly” har jo virkelig blitt en trend, det virker som de fleste varemerker endelig legger til en liten mengde økologiske ingredienser og plutselig er produktene “eco-friendly”, men hva er det egentlig og hvor stor del av produktet er virkelig økologisk eller naturlig? Eller handler det bare om å en ny måte å markedsføre på? sier Ingrid.

’’Eco-friendly’’ har ju verkligen blivit en trend, det känns som de flesta varumärken antigen lägger till en liten mängd av en ekologisk ingrediens och plötsligt blir produkter ’’eco-friendly’’ men vad är det egentligen och hur stor del av produkten är verkligen ekologisk eller naturlig eller handlar bara om ett nytt sätt att marknadsföra?
Ingrid

 

Hvordan skreddersyr jeg min rutine fra Source Essentielle?

Begge steg kan kombineres som du vil (rengjøring og pleie) avhengig av hvilken hårtype du har og hvilket resultat du vil oppnå. Daily shampoo og conditioner gir en veldig naturlig følelse i håret. Nourishing shampoo, balm (hårkur) og oil er intensivt næringsgivende og passer tørt og sensitivt hår. Delicate shampoo er dermatologisk testet og passer for de som har sensitiv hodebunn. Radiance balm (hårkur) og oil forlenger fargens holdbarhet og tilfører glans. Mitt personlige favorittprodukt er Radiance Oil. Jeg bruker den på kvelden og varmer opp noen dråper i hendene før jeg fordeler i lengdene og fletter håret i en løs flette. Det jeg liker best er at duften er veldig behagelig og avslappende, den er beriket med sjasmin og har en base av hvit musk. Den fineste detaljen med den tørkede lavendelstammen gjør at den blir en fin innredningsdetalj ved sengen.

 

Source Essentielle er en produktserie i en rekke mer økologiske og miljøvennlige produktlinjer fra L’Oréal. Hva betyr bærekraft for dere?

- Det forventes mer av dagens bedrifter. Det gjelder å være etisk, ta ansvar for miljøet, ansatte, leverandører men også samfunnet. Jeg mener at det er viktig med en bærekraftig utvikling og vekst. L’Oréal, som er en storspiller i skjønnhetsbransjen, har et stort ansvar og må gå frem som et godt eksempel. L’Oréal vil gjennom sin bærekraftsplan sette en ny industristandard. Gjennom Sharing Beauty With All har de satt opp ambisiøse mål for 2020 på fire områder: bærekraftig produksjon, bærekraftig innovasjon, bærekraftig livsstil og bærekraftig utvikling av samfunnet.
En del av disse målene handler om å redusere vårt avtrykk på miljøet, øke den sosiale verdien til våre produkter og støtte de samfunnene som produserer våre produkter. Dette innebærer at de har et holistisk syn på bærekraft og engasjerer seg i hele verdikjeden. Alt fra produktdesign til distribusjon, inkludert produksjonsprosess og innkjøp av råvarer skjer på en bærekraftig måte, forklarer Ingrid.

- Det kan nog finnas en viss tro hos konsument att naturliga produkter inte skulle kunna ge samma resultat som traditionella.
Inger

 

Og som en liten morsom avslutning, fortell om prisen på Elle Beauty Awards i Sverige - det er jo fantastisk!

- Hvert år stemmer alle skjønnhetsredaktører i ELLE verden over på sine skjønnhetsfavoritter gjennom året. I år vant SOURCE i kategorien: Årets sjampo.

Motiveringen: “Denne kubeforpakningen har en spesiell plass på min baderomshylle. Jeg er ikke fan av naturlige produkter generelt, men denne har vunnet mitt hjerte da den løser opp floker og rengjør mildt og perfekt.” sier Michaele Batinic, Beauty editor, ELLE Kroatia.

- Det er nok en stor andel konsumenter som tenker at naturlige produkter ikke kan gi samme resultat som tradisjonelle. De som jobber som skjønnhetsredaktør i ELLE får jo hundrevis av produkter hvert år som de tester og anmelder, derfor er jeg veldig stolt av at SOURCE klarte seg gjennom det og vant prisen, sier Ingrid.

Av: skönhetsredaktör krizz norman
14 feb, 2019

Gi din mening om artikkelen

3 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

elefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter