5 steg for å motvirke luehåret

Januar. Kuldens og mørkets tid. Men også det forbaskede luehårets tid. Lue er et must om du ikke vil fryse ørene av deg, men prisen som betales - resten av DAGEN - er flatt, statisk og meget trist vinterhår. Selvfølgelig finnes det triks for å forebygge og unngå dette, og nå skal du få lære deg alt om hvordan du kan motvirke luehåret!

07 jan, 2019

Håret blir også så motsigelsesfullt. Det blir ikke bare livløst, tørt og frizzy, det blir også fett og flatt! Hvordan går det i det hele tatt an? Ut i kulda og inn i tørre og varme rom. Frustrasjonen er et faktum, og ja, vi sliter ut håret (det flate og sprø) i frustrasjon. Hva kan vi gjøre?

Jo, det skal jeg fortelle deg.


1) Gå til hodebunnen med problemet

Det er kanskje ikke en overraskelse at første tips er skånsom rengjøring. Tørr hodebunn er like vanlig som å vaske håret for mye. Resultatet er at kroppen kjenner at håret er helt fritt for sebum (fett) og legger derfor inn et ekstra gir for å tilføre fett. Du blir gal av at hodebunnen blir så fort fet og vasker håret ekstra ofte. Og da har vi fått en typisk catch 22. Du må bryte DEN ONDE SIRKELEN! Gjør det ved å:

 

  1. A) Redusere antall sjamponeringer per uke, maks 2 stk, og bruk i stedet tørrsjampo alternativt bare skyll gjennom håret med vann om du “må” skylle det.
  2. B) Bytte til en sjampo som er pleiende og fuktighetsgivende samt mild mot hodebunnen.


2) Få bort elektrisiteten

Den kalde vinterluften er tørr og inneholder ikke like mye fukt som den varme luften. Resultatet blir da at elektroner bygges opp på kroppen og selvfølgelig i håret. Du har kanskje merket at du får mer støt på vinteren? Det er når elektronene “lades ut”. Og når du tar av deg luen kan håret iblant være så tørt at det spraker. Hva skal vi gjøre med dette da? Jo, vi skal sørge for at det ikke KAN sprake.

 

Det gjør vi ved å TILFØRE MAKSIMALT MED FUKT TIL HÅRET! Bruk en hårkur som fokuserer mer på fukt enn på reparasjon. Det er ikke nok med bare balsam - men det skal du også bruke, og da ETTER hårkuren. Det trenger ikke å bli et kjedelig prosjekt og det trenger heller ikke å ta så lang tid. Om det står at masken skal virke i 5 minutter gir den selvfølgelig BEST effekt da, men det er bedre at du legger den i og skyller ut med en gang, enn at du ikke bruker hårkur i det hele tatt! 10 sekunder er bedre enn 0 sekunder og bruker du balsam etterpå så “låser du inn” godsakene fra hårkuren i håret.3) Lås inn

Etter at vi har vært snille i vasken og brukt en god hårkur skal vi sørge for å låse fast det fine fuktnivået vi har skapt. Et pleiende serum, krem eller hårolje glatter ut håret uten å tynge ned. Du gir håret enda mer fukt, bra fett der det trengs og du har frizzkontroll. Det handler rett og slett om å behandle håret bedre. Du kan også sørge for å redusere varmen på vannet i dusjen om du vil være ekstra snill, det kan utgjøre stor forskjell på hårkvaliteten!4) Det finnes ingen snarveier til perfekt volum

Det er jo dette med volumet når luen tas av. Det er jo et sted rundt -5 på en skala fra 1-10. Cockerspaniels er kjempesøte men jeg vil helst ikke se ut som en hele dagen på kontoret. Hemmeligheten her ligger i grunnarbeidet i håret. Nå har vi tilført fuktighet på flere måter, men nå må håret løftes opp, ellers er jo hele forarbeidet bortkastet. Dette gjør vi med klassiske verktøy som mousse, teksturspray og rootlift. Det finnes ingen snarveier til perfekt volum. Føner du inn en mousse i bunnen og i lengdene så holder volumet seg bra. Legger du inn en root lift i røttene og en teksturspray på lengdene er det knapt en lue i verden som kan holde håret ditt nede!5) Slipp på trykket


Det ytre trykket altså. Selve luen. Sliter du med alvorlig luehår skal du kanskje ta en titt på erkefienden. Kan du bytte modell og materiale på luen? En lett, ikke så tettsittende bomullslue trykker mindre og genererer mindre statisk elektrisitet enn syntetluer. Velg også en modell som ikke sitter fast som en parykk på hodet. Gi håret rom til å puste. Kan du bruke fine ørevarmere eller et trendy hårbånd i stedet? Som siste tips for å bli kvitt trist og flatt luehår er naturligvis å aldri gå ut med vått eller halvtørt hår. Det tørker da under luen og du har en utrolig fin luekopi av hår på deg hele dagen.

Av: skönhetsredaktör krizz norman
07 jan, 2019

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019
Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.