Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.

9 nyttige negletips

Når temperaturen forandres påvirkes både hår, hud og negler - OM du ikke er forberedt og preparerer litt smart først. Med noen smarte tips kan du få herlige, smidige hender året rundt og dermed minimere manikyrtiden.

29 aug, 2018

Når du er ferdig med manikyren er du som oftest fornøyd og neglene er filte, nymalte og vakre. Å ha fine velstelte hender er en herlig detalj og det er godt å ha neglebånd som ikke fliser seg eller sprekker. Om du setter deg en gang i måneden og tar en skikkelig manikyr tar det som oftest litt tid å få det fint da du må begynne fra begynnelsen hver gang. Men om du er litt taktisk kan du forberede og vedlikeholde slik at hendene er fine året rundt og manikyrtiden blir superrask!

 

 

1)     Remover

En remover er til for å fjerne gammel neglelakk fra negleflaten. Tidligere ble stoffet aceton brukt (og aceton ble også synonymt med å fjerne neglelakk) men det virker veldig uttørkende på negleflaten og tørre negler skiver seg og sprekker lettere. Derfor anbefaler vi en remover uten aceton og uten olje. Selv om olje høres bra ut da det er fuktighetsgivende, kan det lett ødelegge en manikyr om du lakker rett etterpå på grunn av det fettlageret oljen etterlater som gjør at neglelakken fester seg dårligere.

 

En dispenser er virkelig å foretrekke når du jobber med negler og bruk også gjerne bomullspads som ikke røyter. Her trykker du bare bomullspaden mot toppen så har du fått perfekt mengde remover. Elsker det!

 

 

  

 2) Glassfil

Å file og forme neglen er nesten et must for en fin og symmetrisk følelse. Men først og fremst for å unngå å hekte seg fast i strømpebukser og annet! Neglen består av flere tynne lag med hudceller. Om du filer på disse kan luftlommer oppstå og negleflaten kan begynne å skive seg. For å unngå dette bør du bruke en fil som ikke skader kanten på neglen din. Med en glass- eller diamantfil (høres dyrere ut enn det er) så lukkes kanten på neglen samtidig som du former den. Dette er ditt beste kjøp om du liker å ha fine, myke neglekanter. OBS! Prøv å ikke miste glassfilen din i gulvet. Den er jo tross alt laget av.. glass.

 

 

3) Peeling

Når neglen vokser ut dras også neglebåndet ut over neglen. Det etterlater en tynn hinne av hud ved neglebasen. Med en håndpeeling eller en neglepeeling fjerner du døde hudceller og hudrester på neglen. På den måten kan du øke nærings- og oksygentilførselen til negleroten hvor neglen faktisk lages. Dessuten får du lakken til å sitte bedre. Med en håndpeeling påvirker du i tillegg neglebåndene og for eksempel tørre knoker på rett måte og du slipper flassing og tørre partier.

 

4) Håndkrem

Håndkrem er ganske selvsagt når det gjelder å få myke og behagelige hender. Trikset er jo å smøre FØR det blir så knusktørt at det blir vanskelig å bruke fingrene. For å huske dette har vi noen triks: Ha en håndkrem stående ved favorittplassen din ved TVen, dataen eller sofakroken. Ha en god håndkrem med deg i vesken og ha en fet håndkrem på nattbordet og gi deg selv en fuktighetskur så ofte du orker! På sommeren er det veldig smart å bruke en god håndkrem med innebygd SPF.

 

 

 

 5) Negleolje

Negleolje er, akkurat som håndkrem, TOPP for tørre neglebånd og negler, du må bare være nøye med å bruke den ofte for å få resultat. Den gode nyheten er at en god negleolje gir resultat på neglebåndene nesten umiddelbart, samt på negleroten! Derimot ser du ikke resultat av bruken på negleflaten så raskt da neglen først må vokse ut. Men når en veloljet negl vokser ut er den sterkere og sunnere og holder både lakk og negleflate mye bedre enn en tørr negl gjør. Så, gjør på samme måte her som med håndkremen, spre ut negleoljen på ulike steder du befinner deg og gjør det til en vane å smøre, smøre og smøre!

 

 

 

6 ) Styrkende neglelakk

Har du myke negler, negler som skiver seg, fliser seg eller sprekker? Årsaken kan være en mengde ulike faktorer som stress, vitaminmangel, løsnegler, kulde, tørr luft, mye jobb med fingertuppene eller mye kontakt med vann. Et eller annet sted har trolig balansen mellom olje og fukt i neglen endret seg og neglen er ikke som en negl skal være. Ved hjelp av en styrkende neglelakk, enten alene eller som en underlakk til en farget lakk, kan du gi neglen ekstra beskyttelse. MEN! Om du ikke trenger en styrkende neglelakk kan neglene dine bli FOR harde og knekke på grunn av dette i stedet. Så lakk med måte!

 

 

7 ) Mat & vitaminer

Neglen vokser jo ut av kroppen (såklart) og naturligvis påvirkes neglen av det livet vi lever og den maten vi spiser. Akkurat som huden og håret også gjør. Har du en periode i livet hvor du ikke kan leve optimalt for kroppen, dvs ikke stresse, spise perfekt balansert og holde en superfin balanse for kropp og sjel.. ja da er det litt hjelp å få. Kosttilskudd og vitaminer er akkurat TILSKUDD og skal ikke erstatte noe. Men et lite tilskudd av næringsstoffer nå og da eller hele tiden kan gjøre underverker for neglene samt hår og hud.

 

 

 

8 ) Såpe som ikke tørker ut

Rengjøringsstoffer som sulfater og tensider finnes ofte i såpe og sjampo og KAN virke uttørkende på sensitiv hud. Uansett om du er sensitiv eller ikke kan det jo være smart å bytte ut din vanlige håndsåpe med en som også er fuktighetsgivende? Da blir det liksom to-i-ett når du vasker hendene! Smart, ikke sant?

 

 

9 ) Neglelakk

Nå kan du toppe de fine hendene dine med en lekker neglelakk. Lakken vil både sitte bedre på godt rengjorte og sterke negler samt se finere ut omringet av fuktighetsrike og ikke flisete neglebånd!

 

av:krizz norman
29 aug, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019