13 tips for helt fantastiske vipper

Lange, fine og perfekt bøyde. Det er nok sånn vippene ser ut for mange når vi forlater hjemmet på morgenen. Men hvordan får du den looken til å holde hele dagen uten at vippene rakner? Hvilken mascara er best å bruke, hvor hardt skal du trykke og hvor på vippen skal du bøye? Lyko Magazine har presset frem de beste (og hemmeligste) vippetipsene fra skikkelig profesjonelle makeupartister!

20 sep, 2018
15 liker

Teknikksnakk

 • Vippene skal være så rene for sminke som mulig når du bøyer dem. Så bøy alltid vippene dine FØR du tar på mascara, ellers er det en risiko for at vippene blir harde og knekker når du bøyer dem. Du kan bøye dem flere ganger så lenge du IKKE har lagt på mascara. En vel bevart hemmelighet er at du bøyer øyevippene og påfører mascara RETT etter at du har bøyd dem! Altså bøyer du og påfører mascara på ett øye om gangen. På den måten får du maksimal bøy som sikres med mascaraen.

 • Når du bøyer vippene skal du prøve å komme så langt inn som mulig med tangen, uten at det gjør vondt. Du trenger absolutt ikke å trykke hardt for å bøye vippene. Du trenger heller ikke slite opp øyelokkene, men bare trykke sammen vippetangen til den er lukket og hold i noen sekunder samtidig som du prøver å ikke blinke.

 • Når du bøyer skal du helst trykke tre ganger for den fineste, mykeste bøyen - en gang lengst inn, en gang på midten av vippene og gjerne en gang til lenger ut. Om du bare trykker en gang på midten kan vippene blir som en L, ikke superfint (men sikkert effektivt!).

 • Sørg for at du får med alle vippene i samme bøy i vippetangen. Er det noen vipper som “stikker av” er det best å starte på nytt. Den separerte delen vil ellers ikke få samme bøy som resten av vippene.

 • Når vippene er bøyd, legg på mascara UMIDDELBART! Det er vanskelig å få vipper til å holde seg bøyd hele dagen uten å sikre de med mascara. Spray absolutt ikke hårspray på vippene da det kan være svært irriterende og skadelig for øynene.

 

 

 

Utstyr:

 

 • Sørg for at du bytter ut gummidelen på vippetangen din ofte. De aller fleste vippetenger sender med ekstra gummideler slik at du enkelt kan bytte. Blir den tørr, flat, stiv eller sprekker får du dårligere resultat og skulle gummien forsvinne kan du utilsiktet “klippe av” vippene dine (Pa-Ni-Kk!).

 • Alle vippetenger ser ulike ut - det har med formen på selve bøyeren å gjøre. Noen er tilpasset for runde øyne, andre for mandelformede, små eller store. Det er litt vanskelig å finne rett vippetang - men HELDIGVIS har vi jo Lyko Social hvor du kan finne anmeldelser på nesten alt på Lyko.no!

 • Bruk en mascara som har en lett formula for å beholde bøyen så lenge som mulig. Fibermascaraer eller volummascaraer hvor tykkelsen på vippene er i fokus og hvor de inneholder ekstra fiber kan bli for tunge for å holde en fin bøy hele dagen. Vannfaste mascaraer og de som ofte heter noe med “curl” eller “volume” bruker å fungere godt.

Produkttips for helt fantastiske vipper:

 

Ekstratips:

 • Det finnes også vippetenger som varmes opp og på den måten holder bøyen på vippene litt lenger. Om du ikke vil kjøpe en slik kan du ta din vanlige vippetang og blåse varmluft på den fra en hårføner i 10-15 sekunder og bøye vippene rett etter det. OBS: avhengig av hvor nært du holder føneren kan vippetangen bli FOR varm og du KAN brenne deg. Vær forsiktig! For best resultat kanskje du heller skal bruke en som varmer seg opp til helt rett temperatur, som noen av disse:

 

 

 • Vask av vippetangen din minst en gang i uken. Selv om det bare er du som bruker den på rene vipper skal du være nøye med å ha så bakteriefrie produkter som mulig nært øynene dine.

 

 

 

 • Bøyer du vippene ofte, eller bruker mye mascara, kan du gjøre vippene litt gladere ved å legge på et serum som styrker vippene og holder dem myke og behagelige.

 

 

 • OG! Vet du hva? Det er faktisk sånn at du ikke trenger å kjempe, bøye, bruke mascara og gråte (ok, kanskje ikke gråte) hver morgen om du synes at vippene dine ikke holder mål. I dag kan du finne så UTROLIG fine, bra, smarte og behagelige løsvipper som du også kan BRUKE FLERE GANGER! Og ja, det kreves litt teknikk å lære seg hvordan man setter dem på raskt og fint, men hei, det er ikke hjernekirurgi, du KAN lære deg det på ca. 1 uke eller noe. Gi det litt tid, finn dine favorittvipper, favorittlim og lev hver dag som om du skal på Nobelfesten!

 

 

av: krizz norman

 

20 sep, 2018

Gi din mening om artikkelen

15 liker

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder
 • for 22 mnd siden

  :)

  Denne artikelen var veldig informativ !
  2 liker
  • Kundeservice på Lyko
   for 22 mnd siden
   Så fint at du syns det! Bare å holde utkikk, flere artikler er på vei :)
   Liker

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. Psst! Under Kundeservice FAQ finner du ofte stilte spørsmål og svar.

ÅPNINGSTIDER:

Chatt
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16 

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2020
Over 55 000 skjønnhetsprodukter