Gi kjærlighet til din vinterhud

Lykos egne hudpleiespesialist Emelie Nederheim jobber på hudpleiesalongen Lyko Concept Skin i Stockholm og har over 18 års erfaring i avansert hudpleie. Hun vet AKKURAT hva vi skal gjøre for å gi vinterhuden masse kjærlighet, og like viktig: hva vi IKKE skal gjøre! Raske, konkrete og veldig logiske tips for å få den beste, mest plumpede, vinterkyssede, fuktighetsrike og ikke et dugg sprukne vinterhuden får du HER!

07 des, 2018
Vårda din vinterhy ömt. Det förtjänar den, säger Emelie Nederheim. 


Hva er det egentlig som skjer i huden vår når været går fra varmt til kaldt?

 

- Det som skjer er en rent fysiologisk form av forsvarsmekanismen i huden hvor vår talgproduksjon (det som smører huden) minsker med kulden og resultatet er en mye tørrere hud. Derfor er det AKKURAT like viktig å bytte ut dine

Sommarens hudvård är fylld av fukt medan vinterns hud snarare satsar på fett

hudpleieprodukter etter sesong, akkurat som du bytter ut sommergarderoben mot vintergarderoben! Sommerens hudpleie er full av fukt mens vinterens hud heller satser på fett. Når huden drar ned på sin egen fettproduksjon (talg) så må det fettet erstattes med hjelp utenfra i form av en god krem.

 

Om du IKKE gir huden fett, men heller fortsetter med sommerens fukt, kan en av to ting skje:

1) Huden din går i protest og blir supertørr, sprukken, sensitiv og reaktiv.

2) Huden din går helt bananas andre veien da den føler at overflaten blir tørr og kald, og da går sebumproduksjonen i stedet på høygir, du blir kjempefet i huden og risikerer innkapslinger (det som hudterapeuter også kaller hvite komedoner) eller enkelt og greit akne. Så, BYTT HUDPLEIE, sier Emelie.

 

Hva er dine tre tips på hva vi skal satse på gjennom vinteren for å virkelig unne oss og huden mest mulig kjærlighet?

 

Det är aktuellt året runt och det ska du ALLTID unna dig.

- Åh! Jeg synes virkelig at du skal unne deg herlige masker! Skikkelig rike, herlige, koselige masker som du også kan sove med. Mitt andre tips er at du kan jobbe med flere serum i denne kalde tiden. Grunne med et fuktserum, toppe med et oljeserum, og deretter dagkrem. Fantastisk for tørr vinterhud! Og som nummer tre, selvfølgelig ansiktsbehandlinger! Det er aktuelt året rundt og det skal du ALLTID unne deg. Her får du skreddersydde rutiner for akkurat DIN hud akkurat DENNE sesongen, sier Emelie.

 

Hva skal vi tenke på for å minske skadene på huden vår i vinter?

 

1) Ikke vask deg med for varmt vann, det er veldig uttørkende for huden. Samme med lange, kokvarme dusjer. Det er veldig godt når det er kaldt ute, men det er plagsomt for huden.

2) Så anbefaler jeg å ikke vaske ansiktet på morgenen om du skal være ute hele dagen i kulden. Det er stor risiko for at du da tar bort din naturlige beskyttende fettbarriere på huden og da kan huden skades mer i kulden.

3) Selvfølgelig er UV-beskyttelse LIKE viktig på vinteren som på sommeren! Bare tenk på å påføre det en liten stund før du går ut slik at vannet i kremen rekker å fordunste og ikke fryser på huden. UV er det beste anti-aging produktet du kan bruke og selv om du ikke synes det er så mye sol så danner selve UV-filteret en liten beskyttende hinne på huden som hjelper til med å holde fukten inne, sier Emelie.

 

Har du flere tips til hva vi bør tenke på i vinter?

 

- Ja. Det føles kanskje lettere å bruke syrer nå på vinteren da det ikke er så mye sol, men som hudterapeut ser jeg SÅ mye skader og overpeelet hud akkurat nå. Det er virkelig ikke alle som tåler å bruke peeling og syrer hver dag. Hudbarrieren blir nedsatt når det er kaldt ute. Når du deretter beveger deg mellom kaldt ute og varmt inne blir huden mye mer sensitiv. Talgproduksjonen går ned og den naturlige beskyttelsen senkes. Om du drar på med veldig mange syrer av ulik styrke risikerer du å skade huden din mye mer enn du hjelper den. Det beste er selvfølgelig å gå til en dyktig hudterapeut som hjelper deg å velge rett produkter for huden din. Vi utfører en grundig analyse av huden din og skreddersyr produkter etter den, sier Emelie.

 

Det är verkligen inte alla som tål att använda peeling eller syror varje dag.

Nå vil vi ha dine aller beste produkttips for å gi kjærlighet til vinterhuden vår!

 

- Selvfølgelig! Mitt første er Beaute Pacifique Enriched Moisturizing Creme Dry Skin. En krem som gjør huden SÅ rik UTEN at den føles det minste klebrig på huden. Når vi snakker om Beauté Pacifique vil jeg også tipse om deres fuktmaske, Instant Hydrating Mask. Det er som en kur for ALLE hudtyper og om du sover med den har du et garantert flassfritt ansikt på morgenen! Og når vi likevel snakker om masker vil jeg tipse om Mesoestetics Anti Stressmask. Den er bare SUVEREN! Beroligende og fuktighetsgivende selv for den aller mest sensitive huden. Og den kan også brukes som dagkrem, sier Emelie.

 

- Så vil jeg gjerne tipse om  Mesoestetics Proteoglycans ampuller. Hahah, ja et skikkelig komplisert navn, men KJEMPEBRA produkter. De intensiverer hudpleien du bruker og har du tørr hud skal du bruke disse hele tiden! Synchrolines Rosacure Intensive med SPF30 er perfekt for en superreaktiv, lett rødmende hud og du får en umiddelbar avkjølende følelse av den! OG selvfølgelig Elemis rengjøringsbalm! SÅ bra! Fantastisk rengjøring, fjerner all sminke uten å irritere hudbarrieren PLUSS at du kan bruke den som en nærende ansiktsmaske i 10-20 minutter! Bare å tørke av etterpå med lett fuktede Lykohåndklær!
av: krizz norman
07 des, 2018

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

40 butikker i Norge og Sverige
Nyheter og tilbud
Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019
Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Dette kan gjøre at noen funksjoner ikke fungerer som de skal.