5x5 Foundationskole med Lyko

Våren er en fin tid for utrensning og fornyelse. Hva passer vel bedre da enn å også se over basegarderoben? Og da mener jeg ikke klær, jeg mener basen med foundation, primer og concealer! Det er ikke sikkert at vinterens heldekkende look føles bra lenger, men hvordan kjøper du en foundation online? Og hvilken trend gjelder akkurat nå? Lyko Magazine har intervjuet fem sminkeproffer med samme supersmarte spørsmål for å hjelpe deg å finne vårens beste baser!

24 apr, 2019

Akkurat nå har Lyko TEMAUKER med superbra pris på foundations, primere og concealere. Men vi må jo gå gjennom HVA SOM ER HVA før vi snakker med våre sminkeproffer!

 

Primer
En primer fungerer som et tynt underlag for å jevne ut huden og kommer med ulike funksjoner avhengig av behov. Du legger en primer UNDER foundation og en primer gjør også at sminken sitter bedre. Flere fordeler med en primer kan være å fargekorrigere, minske porestørrelsen eller gi ekstra mye fukt.

 

Foundation
En foundation er en hudfarget krem som gir en glatt finish for både hudens overflate og hudtonen. Du finner nesten like mange foundations som det finnes hudtyper og ønsker, du må bare finne ut av hva du vil ha og hva du liker! Lett, dekkende, tørr hud, flytende, stift, mineralbasert, påføring med sminkekost, beauty blender eller pensel? Her på Lyko finner du ALT! Foundation legges over primer. Les ekspertenes tips for å finne din perfekte match.

Concealer
Concealere kommer, akkurat som foundations, i flere ulike varianter. Flytende, dekkende, glødende, matte eller med spesielle formulas som motvirker kviser. Concealer bruker du for å dekke ujevnheter, mørke ringer under øynene, utslett, kviser, røde partier eller synlige blodkar. Uansett hvilken concealer du velger påfører du den best i steg 3, etter foundation. Over concealeren kan du deretter legge pudder, contouring og/eller en setting spray.


5 SKARPE SPØRSMÅL TIL 5 SKARPE SMINKEEKSPERTER

Clara swartz, Butikksjef Mall Of Scandinavia samt sminkeproff

Clara Swartz er Butikksjef på den nylig ombygde og DOBBELT så store Lykobutikken som ligger i Mall of Scandinavia, hun er I TILLEGG utrolig kunnskapsrik innenfor sminke og elsker å guide kunder i riktig retning i det store produktutvalget Lyko har.

- Glowing skin is always in som vi sier på Lyko!

1) Clara, nå er jo virkelig våren her og sommeren er rett rundt hjørnet. Hvordan ser trenden ut akkurat nå for basesminke?
- Glowing skin is always in som vi sier på Lyko! En CC-cream, highlighter og buskete bryn så er du i mål! Denne sesongen tenker vi også på bærekraftige løsninger. Vi vil handle produkter hvor selskapene tar sitt ansvar for miljøet og inneholder mer naturlige ingredienser, sier Clara.

2) HVORDAN velger jeg den perfekte foundationen til min hud - på nettet?
- Tenk på hva slags dekning du vil ha, se etter ordet “semi” om du vil ha lettere dekning eller “full coverage” om den skal være heldekkende. Mange foundations tilpasser seg også etter hudtype, så se om det står “for oily skin”. “for dry skin”. Fargen er alltid det vanskeligste, men har du en rosa hudtone skal du velge en foundation med gulere toner, og vice versa. Dette for å nøytralisere hudfargen, sier Clara.

- Ikke undervurder hudpleierutinen her.

 3) HVORDAN vet jeg hvilke baseprodukter jeg trenger? Må jeg alltid bruke en vannfast primer eller en concealer i grønt?
- Utfør din egen behovsanalyse med de enkle spørsmålene “Har jeg fet/tørr/sensitiv hud?” “Hva er mine problemområder?” “Hvilke produkter kommer jeg faktisk til å bruke i min daglige sminkerutine?”, sier Clara.

4) HVORDAN legger jeg en base som holder hele dagen?
- Ikke undervurder hudpleierutinen her. Å ha et rent ansikt og en ansiktskrem for rett hudtype kan gjøre underverker for sminkelooken. Deretter ville jeg satset på en god primer, foundation, concealer og til slutt et transparent pudder. DA sitter det.

5) Hva er DINE 3 beste basetips?

 1. Primer er alfa og omega for den perfekte basesminken.
 2. Ikke vær redd for GLOW. Du ser både kvikkere og freshere ut med glød.
 3. Å markere brynene løfter hele ansiktet. Jobb med lett hånd og fyll i tynne partier for en naturlig look.

Og HER er Claras absolutte topp 3 favorittprodukter for den perfekte vår- og sommerlooken:

Beste primer - Ole Henriksen Truth banana bright face primer
Beste foundation - Estée Lauder Double Wear stay-in-place
Beste concealer - bareMinerals bareskin serum concealer

 

Pauline B. Haara, Makeup artist & trainer på L’Oréal


Pauline jobber som Makeup artist & trainer på L’Oréal.

1) Pauline, våren og sommeren er rett rundt hjørnet. Hvordan ser trenden ut akkurat nå for basesminke?
- Glød og bronzing! Basen skal føles lett, fresh, fuktighetsrik og glødende, sier Pauline.

2) HVORDAN velger jeg den perfekte foundationen til min hud - på nettet?
- Jeg synes det er viktig at du tenker på disse spørsmålene og deretter prøver å finne noe som passer deg:

 • Skal din foundation være lett, medium eller fullt dekkende?
 • Hvilken formula foretrekker du - flytende, kremet eller pudder?
 • Har du en kald, varm eller nøytral undertone? Vil du få farge lett nå når solen titter frem?
 • Hvordan opplever du huden din? Trenger du en fuktighetsgivende foundation (tørr til normal hud), eller en mattende/oljefri foundation (kombinert og oljete hud), sier Pauline.

3) HVORDAN vet jeg hvilke baseprodukter jeg trenger? Må jeg alltid bruke en vannfast primer eller en concealer i grønt?
- Utgå etter hudtype. Er du tørr i huden skal du satse på en mer fuktighetsgivende primer slik at foundationene smelter mykt inn i huden, avslutt så med et lettere pudder. Har du oljete og ujevn hud velger du heller en oljefri primer som matter ned t-sonen, fyller ut porene og jevner ut huden, forklarer Pauline.

avslutt med å spraye setting spray igjen for å låse fast sminken skikkelig!

 4) HVORDAN legger jeg en base som holder hele dagen?
- Bruk en primer som er tilpasset din hudtype, etter basen - spray setting spray og la den lufttørke. Legg deretter resten av sminken (øyne, bryn og lepper) - avslutt med å spraye setting spray igjen for å låse fast sminken skikkelig, sier Pauline.

5) Hva er DINE 3 beste basetips?

 1. Jobb inn foundation og concealer med en fuktet blending sponge, produktet smelter lettere inn i huden og basen blir flawless.
 2. Ikke glem highlighter og glød, uansett alder. Glowing skin is definitely in!
 3. Avslutt alltid sminkelooken med en setting spray og ved behov - fyll på i løpet av dagen.

Pauline, kan du gi oss dine topp 3 favorittprodukter for den perfekte vår- og sommerlooken?

“Honey Dew Me Up”- NYX Professional Makeup (En fuktighetsgivende og pleiende primer som gir huden glød og fuktboost!)
”Glow Chérie Natural Glow Enhancer” – L’Oréal Paris (En lett krem med glød som du kan blande med foundation for å få en frisk, naturlig og glødende base.)
“Instant Eraser Concealer” - Maybelline (En skikkelig god concealer som inneholder gojibær og det mørke-ringer-reduserende stoffet Haloxyl™.)

 

Martin Thun, Chief trainer Clarins Sweden


Martin Thun jobber som Chief trainer på Clarins Sweden og kan alt om Clarins populære foundations.

1) Martin, nå er vår og sommer rett rundt hjørnet. Hvordan ser trenden ut akkurat nå for basesminke?
- Er det ikke herlig at våren og sommeren nærmer seg? En fin enkel basesminke akkurat nå vil jeg si er en naturlig look med glød. Glød som ser ut som den kommer innenfra. Tenk less is more og bruk gjerne en primer som gir glød sammen med en foundation som gir en naturlig men litt second skin-effekt, sier Martin

MEN, det er enkelt å ta kontakt med Lyko Social eller sende en mail til kundeservice

 

2) HVORDAN velger jeg den perfekte foundationen til min hud - på nettet?
- Det er alltid blitt sagt at det beste er å prøve seg frem fysisk i butikk. MEN, det er enkelt å ta kontakt med Lyko Social eller sende mail til kundeservice for å fortelle hvilke tidligere foundations og nyanser du har hatt for at kundeservice skal kunne finne frem en tilsvarende farge blant de foundationene du vil ha. Si hvilken effekt du ønsker så vil du få den hjelpen du trenger.


3) HVORDAN vet jeg hvilke baseprodukter jeg trenger? Må jeg alltid bruke en vannfast primer eller en concealer i grønt?
- Bra holdbar sminke har et godt underlag. Et godt underlag kommer fra en god hudpleierutine under sminken, det er da du får det beste resultatet. En primer gjør at sminken sitter bedre og kan i tillegg nøytralisere ulike ujevnheter enten i form av kviser, ujevn hudtone eller lignende. Anledningen til at jeg bruker primer er for å få sminken til å sitte bedre men også for å normalisere huden for at resultatet skal bli så jevnt som mulig, samt for å fremheve det vakre hver person besitter - ikke skjule det. En primer for hvert behov eller en global som passer hverdagslooks, sier Martin.


4) HVORDAN legger jeg en base som holder hele dagen?
- Med en god hudpleierutine!

 • Primer (tenk at en primer får alt til å sitte bedre)
 • Less is more - foundation etter ditt behov eller etter ditt mål med sminkelooken.
 • Concealer - mørke ringer, kviser, ujevnheter. I enkelte tilfeller får du bygge for å skjule, men igjen - Less is more
 • Liv og glød - Ikke glem at rouge/bronzing/highlighter er det som gjør looken levende.
 • Ta sjanser med farger som går utenfor din safety zone. Som får frem det vakre.
 • Setting powder, setting spray/fix makeup spray.

5) Hva er DINE 3 beste basetips?
- Som dere sikkert har forstått av mine tidligere svar: Less is more - tenk fremheve mer enn skjule. Etter foundation er lagt, et lett trykk med hendene over ansiktet for å få foundationene til å smelte inn i huden. Tenk utenfor boksen. En rouge kan være en fin øyenskygge. En lys øyenskygge kan være en fin highlighter osv. Ha det gøy med sminke. Våge, teste. Det verste som kan skje er at du får starte om igjen, sier Martin.

Ha det gøy med sminke. Våge, teste. Det verste som kan skje er at du får starte om igjen

 3 favoritter:

SOS primer nr 00 fra Clarins. Glød som ser ut som den kommer innenfra. Herlig resultat hver gang.
Instant Concealer fra Clarins. Bra og naturlig dekning, hudpleiende og i tillegg holder 15 ml lenge.
Skin Illusion fra Clarins. Flytende foundation som gir en second skin effect. Kan få høyere dekningsgrad. Naturlig og fint resultat.

 

Robin Werner, PR & Training Manager Color Cosmetics MUA

 

Robin Werner jobber som PR & Training Manager Color Cosmetics og er i tillegg Make Up Artist.

1) Robin! Nå kommer den! Våren og sommeren! Hvordan ser trenden ut akkurat nå for basesminke?
- Lette, lysreflekterende baser er sommerens must have. Ingen hard contouring eller blendende highlight. “Naturlig skimmer” i stort sett hele basen, sier Robin.

- Utelukk det du ikke trenger først

 2) HVORDAN velger jeg den perfekte foundationen til min hud - på nettet?
- Utelukk det du ikke trenger først. For eksempel mattende foundation om du har tørr hud, heldekkende om du vil ha en lett base osv. Se deretter på de egenskaper du tror kan passe deg, for eksempel glødgivende, fuktighetsgivende osv. Velg så etter prisklasse og varemerker som tiltaler deg. Fargevalg kan du se litt lettere på youtube der du finner mengder med reviews på foundations, sier Robin.


3) HVORDAN vet jeg hvilke baseprodukter jeg trenger? Må jeg alltid bruke en vannfast primer eller en concealer i grønt?
- Spør deg selv hva du er ute etter. Om du opplever at foundationen blir blank og klebrig så er det kanskje et transparent pudder du trenger. Dine mørke ringer under øynene dekkes kanskje ikke av basen du har, da trenger du en concealer.

Mørke ringer under øynene skjules av en concealer med oransje undertone


4) HVORDAN legger jeg en base som holder hele dagen?
- Forbered huden med en god fuktighetskrem, etterfulgt av en primer som passer deg (det finnes bl.a. mattende, fargekorrigerende, glødgivende osv). Bruk et sminkeprodukt som beskriver det du er ute etter, for eksempel heldekkende, middels dekkende eller kanskje bare utjevnende. Fikser med et pudder og avslutt med en makeupfix spray.


Hva er DINE 3 beste basetips?

 1. En vinterfoundation med svært høyt fuktnivå og mattere finish, en sommerfoundation med spf og glød. På våren og høsten kan du blande disse to for å få ut flere nyanser og typer av de foundationene du allerede har hjemme.
 2. Skaff deg en concealerpalett med blandede nyanser. Mørke ringer under øynene skjules best av en concealer med oransje undertone, mens røde kviser og annet trenger en concealer med grønn undertone for beste resultat.
 3. Legg litt fuktighetskrem på en svamp eller på en foundationkost og stryk den litt lett ved kjeven/halsen for å myke opp eventuelle sminkeoverganger der du har avsluttet basen.


Robins favorittprodukter:

Max Factor Radiant Lift - Glødgivende foundation med SPF30  (Også nominert i Swedish Beauty Awards 2019)
Max Factor Miracle Veil løspudder- Fantastisk løspudder med naturlig glød ved hjelp av safirpudder. Transparent, som gjør at det passer alle! (Om jeg ikke får velge dette da det er et pudder velger jeg i stedet Miracle Touch foundationpudder som nå også inneholder hyaluronsyre som er ekstremt fuktighetsgivende og en reparerende boost for huden).
Rimmel Insta fix & Go- Primer og Settingspray. To i ett! Gjør at sminken sitter der den skal. Gir en oppfriskende og naturlig følelse etter noen pump (både før og etter påføring av sminke). Lukter i tillegg fresht!

 

Mimmi Cederstrand,  Marketing Manager Makeup Dermarome

 

Mimmi Cederstrand jobber som Marketing Manager for Makeup på Dermarome som er agentur i Sverige for bl.a. bareMinerals, The Ordinary, Buxom og Smith & Cult.


1) Ja, Mimmi! Hvordan ser trenden ut denne våren og sommeren når det gjelder basesminke?
- Før hver nye årstid bør du se over hvilken foundation som passer best, det er ikke sikkert at den som passer best under vintersesongen er den optimale på sommeren. På bareMinerals bruker vi å snakke om at du bør ha en foundationgarderobe. På sommeren ønsker du kanskje ikke like dekkende foundation og det er bra å velge en foundation med SPF. På sommeren vil huden også ha mye fukt, da passer for eksempel Complexion Rescue Hydrating Gel Cream SPF 30 som har fordelene til både en BB- og en CC-cream og gir et økt fuktnivå i huden med opptil 215%, sier Mimmi.

- Før hver nye årstid bør du se over hvilken foundation som passer best, det er ikke sikkert at den som passer best under vintersesongen er den optimale på sommeren.2) HVORDAN velger jeg den perfekte foundationen til min hud - på nettet?
- Jeg vil tipse om å lese deg opp om ulike foundationformater for å se hvilket format du tenker passer best for deg. Se litt ekstra på hvilke egenskaper foundationen har, om den er fuktighetsgivende, er bra for problemhud eller er for eksempel tilpasset for hud som lett blir blank. Les også om hvordan de ulike foundationene dekker og om de gir glød eller er mattende, sier Mimmi.

3) HVORDAN vet jeg hvilke baseprodukter jeg trenger? Må jeg alltid bruke en vannfast primer eller en concealer i grønt?

- Tenk på hvilket behov huden din har, om du for eksempel er tørr eller lett blir blank, og hvilket resultat du vil ha, heldekkende, naturlig, glød eller en matt finish. Men du må naturligvis også tenke på hvilke formater du liker best, sier Mimmi.

SPF er et must!

 4) HVORDAN legger jeg en base som holder hele dagen?
- Underlaget er alltid viktig, sørg derfor for å ha en god hudpleierutine. Om du vil ha en base som holder hele dagen vil jeg anbefale å starte med en primer som gjør at basen sitter lenger men også at du får et jevnt underlag. Påfør foundation og avslutt med å fiksere med et pudder, for eksempel bareMinerals Mineral Veil eller en Setting Spray, sier Mimmi.


5) Hva er DINE 3 beste basetips?

 1. Jeg velger alltid en foundation som også er pleiende for huden, som ikke tetter igjen og gir et naturlig resultat. SPF er et must!
 2. Jeg liker foundations som jeg kan bygge opp dekningen med, da kan jeg legge en lettere dekning til hverdags og mer heldekkende når det er fest.
 3. Jeg synes også at det er viktig med gode sminkekoster som er tilpassede etter foundationformatet jeg har valgt, det gjør påføringen lettere og resultatet blir mye finere.

Og her kommer Mimmis 3 beste baseprodukter:


Original Foundation SPF 15, barePRO 16-Hour Full Coverage Concealer og Prime Time Original PrimerAv: skönhetsredaktör krizz norman
24 apr, 2019

Gi din mening om artikkelen

Vurderinger & anmeldelser

Skriv en kommentar
Legg til bilder

Bli den første til å omtale denne artikkel

Nyheter og tilbud

Anmäl dig för nyhetsbrev och sms här!

Følg oss

Kundeservice

Vårt kundesenter er her for deg. Du kan få svar på alt fra hvordan man betaler til hvilken shampoo som er best for ditt hår. Spør heller for mye enn for lite, ingen spørsmål er for dumme. 

ÅPNINGSTIDER:

Chat 
Man-Ons 9-18
Tor-Fre 9 - 16

Telefon: +47 23 65 14 60 
Man-Ons 9-17
Tor-Fre 09-16

Mail:  Kundesenter@lyko.no  

Copyright 2019